Pronađi klopu / Belgrade Food

Objavio u 16/10/2011 u 16:27

Belgrade Food

Autor recenzije: Aleksandar Petković

Belgrade Food aplikacija je pre svega namenjena osobama koje ne poznaju Beograd toliko dobro da bi brzo i sa lakoćom pronašli najbliže mesto gde bi mogli da jedu. Uz pomoć aplikacije “Belgrade Food”, svi oni koji su odseli u Beogradu u bilo koje doba dana ili noći, mogu u svojoj blizini da pronađu omiljenu klopu, a u zavisnosti od toga da li žele pekaru, roštilj, restoran ili piceriju.

Mogućnosti / Funkcionalnost

Da bi se aplikacija koristila, potrebno je da korisnik nakon instaliranja odobri očitavanje svoje lokacije i da ima aktiviran internet saobraćaj. Aplikacija koristi Google Maps za prikazivanje položaja i rute do željene lokacije. Korisnik najpre odabira radijus (od maksimalno 5 km) u odnosu na svoju trenutnu poziciju, kao i radno vreme (standardno ili 24/7), a u zavisnosti od toga u kom trenutku je u potrazi za hranom. Standardno radno vreme uglavnom počinje sa jutarnjim časovima, a završava se do ponoći. Takođe postoji i opcija izbora samo onih lokala koji vrše i dostavu na željenu adresu. Kroz podešavanja je moguće odabrati i tip željene hrane (restoran, picerija, roštilj ili pekara).

Nakon izvršene pretrage, prikazuje se lista od 10 najbližih lokala sortiranih po daljini u odnosu na trenutnu poziciju, kao i iscrtanu putanju do najbližeg od njih. Klikom na bilo koji drugi lokal sa liste, u realnom vremenu se iscrtava nova putanja do odabranog lokala.

Moguće je je videti više informacija o svakom od lokala: naziv, adresa, lokacija, daljina u metrima, radno vreme, specijalna ponuda i kontakt telefon.

Integrisana je mogućnost pokretanja dialera u slučaju da se klikne na dugme sa brojem telefona određenog lokala. Na taj način moguće je unapred naručiti hranu, rezervisati sto, pitati za dodatne informacije itd.

Ocena lakoće korišćenja i izgled

Aplikacija je prilično intuitivna za rad, prilagođena za korišćenje u normalnom i landscape položaju. Daleko bolje se vidi na Android telefonima sa većim ekranom, ali se dovoljno dobro pokazala i kod onih sa manjim ekranima.

Prednosti

Aplikacija se oslanja na bazu od preko 300 lokala u Beogradu. Svaki lokal je poseban korisnik koji logovanjem na sistem može sam da menja sve one podatke o svom lokalu i poslovanju koje su kroz aplikaciju dostupne korisnicima. Podaci o nazivu, lokaciji i kontakt telefonima su tačni.

U zavisnosti od defaultnih podešavanja jezika telefona, aplikacija je za sada dostupna na srpskom (“Pronađi klopu”) i engleskom jeziku (“Belgrade Food”).

Mane

Najveća mana je to što je, u trenutku testiranja, mali broj vlasnika lokala uzelo učešće u prilagođavanju podataka o svojim objektima, pa veliki broj lokala ima isto (standardno) radno vreme, nema informaciju o tome da li se vrši isporuka hrane i nema nikakvu specijalnu ponudu vidno istaknutu kojom bi privukli mušterije.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti na Android marketu.

Tags: GPSLokacijapretraga

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *