Android Lost

Objavila u 03/03/2012 u 18:04

Android LostStigla nam je preporuka za ovu aplikaciju od Nemanje Jagličić koji je preporučio kao strašno korisnu aplikaciju. 😀 Android Lost je aplikacija koju morate imati uvek na vašem telefonu, jer može da vam pomogne kada se najmanje nadate. Najčešća situacija je da ne znate gde ste stavili telefon, to se svima desilo barem jednom. 😀 I tako umesto da se vrtite u krug ili tražite   drugi telefon da se pozovete, lepo sednete za računar i odete na sajt androidlost.com. Na sajtu se ulogujete na vaš Gmail nalog koji koristite na telefonu i recimo pošaljete alarm signal. Vaš telefon će dobiti ovaj zahtev i ekran će mu svetleti i pustiće zvuk uzbune pa ćete ga lakše naći. Pored ove opcije, na sajtu AndroidLost.com ima još dvadesetak funkcija koje možete da primenite na vaš telefon.

Na primer: ako vam neko ukrade telefon i ako imate prednju kameru na telefonu, možete poslati poruku vašem telefonu koja će se pojaviti u vidu popup-a sa dugmetom OK. Kada onaj ko drži telefon klikne na OK dugme, kamera će ga ufotkati, a vama na sajtu stiže fotografija te osobe. Postoje i opcije ukoliko ipak niko nije ukrao telefon, nego ste ga izgubili a neko dobronameran ga našao. Možete na ekranu napisati bilo koju poruku koja će uvek stojati sa drečavom crvenom pozadinom, tako će onaj ko drži vaš telefon morati da primeti vašu poruku. Postoji i mogućnost da pratite telefon, tako što će te daljinskim upravljanjem preko sajta da uključite GPS (ako je isključen) i na mejl će vam stizati trenutna lokacija vašeg telefona.

Developeri ove aplikacije su omogućili zaista puno opcija na sajtu, a neke od njih su:

  • da na računaru pogledate poslednih (na primer) 10 SMS poruka koje ste dobili
  • da pregledate poslednje pozive na telefonu (call log).
  • možete kontrolisati i zadnju kameru na telefonu
  • možete snimati zvuk
  • poslati audio poruku koju će vaš telefon izgovoriti 🙂
  • poslati SMS poruku sami sebi
  • sa računara poslati poruku bilo kome sa vašeg broja telefona. Ova opcija ume da bude poprilično korisna kada vas mrzi da kucate na telefonu a sedite za računarom.

Ima ovde još dosta mogućnosti kontrole, nisam sve nabrojala. Ono što može biti korisno, prilikom recimo krađe telefona, kada znate da ne možete da ga vratite je da obrišete sve podatke sa SD kartice ili da zaključate korišćenje vaše SIM kartice.

Vrlo korisna aplikacija, vredi je isprobati. Barem se poigrajte sa njom ili našalite sa prijateljima u nekim situacijama. 😉 Na primer vaš poznanik uzme da se poigra sa vašim telefonom a vi mu pošaljete audio poruku: Ne diraj me! 🙂

Viđala sam druge slične aplikacije koje imaju neke od ovih mogućnosti, ali Android Lost aplikacija je poprilično bogata, besplatna je i zauzima 129kb, tako da vam neće smetati na vašem telefonu. Ako želite da koristite ovu aplikaciju, morate sajtu androidlost.com dozvoliti pristup vašem gmail nalogu, pa ukoliko ipak to ne želite, nemojte, to je vaš izbor. I zapamtite, čuvajte vaše gmail lozinke, jer i sami vidite šta može da vam se radi sa telefonom ukoliko neko želi da je zloupotrebi.

Hvala Nemanja! 🙂

Lost Android
Lost Android
Developer: Theis Borg
Price: Free
Tags: AndroiddaljinskogubljenjekontrolaLostpomocremotetelefonaupravljanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *