Allrecipes aplikacija sa receptima za kuvanje

Objavila u 20/04/2011 u 12:25

Dinner SpinnerKao i uvek kada treba kolače ili tortu da spremam, tražim recepte na netu. Na vebu postoji zaista dosta domaćih sajtova sa bogatom bazom recepata i izuzetno su posećeni. Ali ne postoji još uvek ni jedna aplikacija za Android sa bazom recepata. Tako sam onda potražila koja je to najbolja aplikacija sa receptima na Engleskom jeziku. Naišla sam na Allrecipes aplikaciju i oduševila me je. Uopšte nisam očekivala da je tako dobra, tačnije interfejs je sjajan. Vrlo intuitivan, lepo dizajniran, aplikacija je brza i najvažnije od svega, vrlo korisna. Dizajn aplikacije je urađen u narandžastoj boji i nijansama žute i krem što je po meni idealno kada je u pitanju hrana.

Kada pokrenete aplikaciju imate tri reda ikonica, u prvom redu je vrsta jela, u drugom redu sastojci a u trećem način i lakoća spremanja jela. Ovo je ustvari Dinner Spinner kako ga nazivaju, napravljen po ugledu na one  slot mašine u kockarnicama. Ideja je otprilike da kada ne znate šta da spremate za večeru, aplikacija će vam nešto predložiti uz pomoć Dinner Spinner-a. Potrebno je ili da kliknete na dugme Spin Categories ili da protresete malo vaš telefon.  Zanimljivo je da možete i sami filtrirati saržaj po ovom pincipu. Na primer odaberete sastojak sir u kombinaciji sa vremenskim periodom spremanja 20 minuta i manje i recimo želite da spremate salatu. Tako će vam aplikacija filtrirati sve salate sa sirom koje se brzo spremaju.

Kada pristupite receptima, naići ćete na zaista bogatu bazu recepata koja se vuče sa sajta allrecipes.com, tako da je internet konekcija neophodna. Sajt allrecipes.com ima preko 40.000 korisnika pa su recepti baš iz tog razloga vrlo raznovrsni, svako može da pošalje njegov recept. Pored toga, filtrirane recepte ponovo možete filtrirati i to po: relevantnosti, rejtingu, nazivu i popularnosti. Svaki recept je i ocenjen, i uvek možete pročitati recenzije drugih ljudi kao i njihove komentare. Tako da recimo neki recept sjajno zvuči, a u komentarima možete pročitati da je možda potrebno staviti manje soli. Pretraživanje recepata opet nudi potpuno drugačije filtriranje recepata: vegetarijanska jela, veganska, niskokalorična, hrana sa vlaknima, manje slana jela, bez mleka, bez žitarica i sa malo ugljenih hidrata.

Allrecipes: Easy Recipe Ideas
Allrecipes: Easy Recipe Ideas

Možete i vi učestvovati u ocenjivanju recepata tako što ćete se logovati u aplikaciji preko Twitter ili Facebook naloga. Takođe možete ostaviti komentar na recept. Skoro svaki recept u aplikaciji sadrži sliku, rejting, popis neophodnih sastojaka, način pripreme u koracima kao i vremenski period spremanja. Ja bih rekla sve neophodno. 🙂 Dodatno, za svaki recept možete videti i izračunatu nutritivnu vrednost sastojaka iskorišćenih u jelu.

Ono što je meni mana kod ove aplikacije je veličina slike jela. Mislim da bi bilo lepo kada bi mogli da kliknemo recimo na tu malu sličicu i dobijemo veću sliku tog jela. Pored toga, onaj ko ne zna engleski jezik neće ovu aplikaciju shvatiti kao korisnu. Ali ja mislim da je izuzetno intuitivna, odlično urađena, korisna i interesantna. 🙂 Aplikacija je besplatna i možete je skinuti sa marketa. Namenjena je Android verzijama 2.1 i više.

Tags: aplikacijakockanjekuhinjakuvanjerecenzijereceptirejtingruletslot masina

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *