AllCast

Objavio u 24/05/2015 u 20:40

chromecast

Google je Chromecast donglu predstavio svetu jula 2013. Ovo je HDMI dongla koju ubodete u TV ili monitor preko HDMI-a i imate mini multimedijalni centar na vašem ekranu. Možete bežično šerovati ekran telefona na Chromecast, puštati video, youtube, zapravo bilo koji sadržaj iz bilo koje aplikacije koja podržava Chromecast. Čak je i u novijim verzijama Androida omogućeno šerovanje ekrana direktno iz notifikacionog panela.

play-store-srbija

Google Chromecast prodaje po ceni od 35 dolara, što je veoma povoljno, međutim iz Srbije nije moguće kupiti ništa od hardvera preko Play prodavnice. Chromecast je moguće naći na crno, ali je cena otprilike dupla. Što je realno neisplativo. A za ovu sumu me mrzi da se dovijam kako da mi neko iz USA ili EU donosi. Iz toga razloga sam ove dve godine u stalnoj potrazi za nečim sličnim. Koristio sam XBMC, sada Kodi. Međutim, kako je ovo softver široke namene i ne trebaju mi sve opcije koje on nudi, probao sam razne Chromecast emulatore, preko NodeJS-a i sličnih hakova. Međutim izlaskom APIv2 za Chromecast, ovo je sve palo u vodu i više ništa ne pomaže.

Nisam se preterano iznenadio kada je Koushik Dutta objavio da pravi AllCast aplikaciju koja će biti pandam Chromecast-u. Dakle, od pojave AllCast aplikacije, skoro da drugo ništa i ne koristim.

AllCast Devices

AllCast kao paket aplikacija AllCast i AllCast Receiver, je možda i najbolji paket za strimovanje na Android, ChromeCast i uređaje sa Chrome browser-om.

Buffering

AllCast, za razliku od mnogih drugih konkurentnih servisa nudi svoj buffering engine koji baferuje video pre nego se pokrene, nešto kao YouTube servis.

Buffering eliminiše, ili u najgoru ruku smanjuje lag. Lag je izvor frustracija mnogih kada je u pitanju striming. Krenete nešto da strimujete i nakon određenog vremena morate da sačekate da se još sadržaja izbaferuje.

AllCast Bitrate

Kako ima svoj buffering engine, AllCast omogućuje da birate bitrate od “original quality” pa sve do 2 miliona bita po sekundi.

Naravno, u zavisnosti od odabranog bitrate-a, imaćete određeno čekanje. Tako da ako izaberete velik bitrate a konekcija između uređaja koji šalje i koji prima striming je slaba, imaćete čekanje od par sekundi pre nego počne reprodukcija videa. Mada, bolje sačekati malo, nego da prilikom gledanja videa non stop zakucava plejer i čeka da se bafer napuni.

Takođe, AllCast ima još jednu odličnu opciju, a to je da za vreme strimovanja možete da promenite bitrate. Tako da ako primetite lagovanje prilikom reprodukcije videa, podignite buffering na veću vrednost. 2.000.000 ili adaptive je najbolja opcija što se mene tiče.

Redovna ažuriranja

Koush se trudi da redovno ažurira aplikaciju i popravlja probleme. Skoro je izbacio redizajniranu AllCast aplikaciju u Material Design fazonu. Takođe redovno sluša na žalbe, primedbe, predloge itd. Slobodno ga zapratite na Google+ mreži gde je veoma aktivan i redovno piše o tome šta radi.

https://plus.google.com/110558071969009568835/posts/bXawaFd6ECs

Video je dosta star i ne prikazuje dosta novih opcija koje postoje u samoj aplikaciji, kao što su strimovanje sa Google+ Photos aplikacije i DLNA podrška. Ako imate DLNA uređaj na istoj mreži na kojoj je i AllCast aplikacija, AllCast će ga prepoznati i dalje je sve isto kao i da je Chromecast uređaj u pitanju ili uređaj sa instaliranom Chrome AllCast Receiver ekstenzijom.

AllCast Receiver

allcast receiver

Ono što AllCast takođe izdvaja od ostalih striming servisa na lokalnim mašinama je upravo AllCast Receiver. Dostupan je za Android i Chrome.

AllCast Receiver
AllCast Receiver
Developer: ClockworkMod
Price: Free
AllCast Receiver
AllCast Receiver
Developer: Unknown
Price: Free

Instalirajte Chromecast Chrome aplikaciju/ekstenziju na vašem računaru. Pokrenite je i AllCast aplikacija na vašem telefonu će prepoznati računar i moći ćete da koristite računar kao uređaj za emitovanje svega sa telefona/tableta.

Takođe važi i za Android verziju. Znači bilo koji Android uređaj može sa AllCast Receiver aplikacijom da postane prijemnik uključujući telefone, tablete, Mini PC-e, Android TV i sve druge Android uređaje.

Link do same AllCast aplikacije možete naći ovde:

AllCast
AllCast
Developer: ClockworkMod
Price: Free
AllCast Premium
AllCast Premium
Developer: ClockworkMod
Price: $4.99

Premium verzija uklanja sve reklame, splash ekrane i skida ograničenje u dužini videa koji možete da strimujete.

Da li ste probali AllCast? Kako vam se čini?

Tags: AllCastAllCast ReceiverChromecastKoushik DuttastreamingStrimovanjevideo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Pozdrav, kada pustim na telefon (LGG3) film na popcorn ili na neki sajt npr. filmovihd film sa prevodom , na telefon mi ima prevod a kada serujem na samsung smart tv nema mi prevod . Probao sam slicne aplikacije kao sto je allcast, ali nece da mi prevod . pa ako moze mala pomoc …

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *