AfterFocus

Objavila u 14/04/2012 u 20:11

AfterFocus

Evo jedne odlične aplikacije za obradu vaših fotografija. Osnovna funkcija aplikacije je da fotografijama sa smartfona da DSLR efekat odnosno da zamuti (blur-uje) pozadinu, dok u fokusu ostaje centralni objekat.

Aplikacija je izuzetno jednostavna za korišćenje a daje sjajne rezultate. 😀 Kada se pokrene aplikacija, možete prvo napraviti fotografiju ili izabrati već postojeću iz galerije. potom birate da li želite manuelni ili smart fokus. Ako izaberete manuelni, onda prstom selektujete šta želite da ostane u fokusu na slici, dok se ostatak – pozadina zamuti. Možete obeležavati šta ostaje u potpunom fokusu, srednje zamućeno i više zamućeno. Možete podesiti i debljinu četkice koju koristite za obeležavanje fokusa.

Potom možete podešavati koliko želite da bude zamućena pozadina i na koji način. I na kraju može da se doda filter fotografiji. Nema velikog izbora filtera, ali su sasvim pristojni i umereni. Prisutna su i ostala podešavanja, isražite sami. 🙂 Interfejs je skroz jednostavan i lepo dizajniran. Aplikacija radi poprilično stabilno i brzo.

Potom fotografiju možete snimiti ili je odmah podeliti sa prijteljima na društvenim mrežama.

Aplikacija je besplatna i zauzima 6MB. Radi na verziji Androida 2.0 i većim.

Postoji i Pro verzija aplikacije u kojoj je dostupna opcija da se napravi dupla fotografija istog objekta iz dva različita ugla. Potom aplikacija analizira fotografije i prepoznaje bliže objekte, tako da onda nije potrebno ručno obeležavati aplikaciji šta da fokusira.

AfterFocus
AfterFocus
Developer: MotionOne
Price: Free
Tags: deljenjeDSLRefektifilterifotografijerealisticnoshare

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *