30+ aplikacija koje svaki Android korisnik treba da instalira

Objavio u 10/04/2015 u 0:49

Više puta su me ljudi pitali da im preporučim kvalitetne aplikacije koje bi trebalo da instaliraju na Androd uređaj.

Kako sam osoba koja voli da proba gomilu aplikacija, mogu da kažem da imam iskustva sa hiljadama aplikacija. Pa evo nekog mog iskustva i nešto što smatram da bi stvarno bilo dobro da imate instalirano. Podeliću aplikacije po nekim mojim kategorijama kako bi naglasio šta koja grupacija zaista radi.

Launcher-i

Davno beše kada sam napisao tekst o Android Launcher-ima, situacija se od tada dosta izmenila, i evo Launcher-a koje smatram za najkvalitetnije na tržištu:

Nova Launcher

nova launcher

definitivni pobednik, po meni, kada je u pitanju brzina, stabilnost i nivo prilagođavanja. Od skora je dobio i kompletan redizajn u skladu sa Material Design pravilima. Dolazi kao besplatna verzija sa ograničenim mogućnostima, ali sasvim dovoljnim za prosečnog korisnika i premium verzijom koja se plaća i otključava pun potencijal. Davno beše kada sam kupio ovaj Launcher i nisam zažalio ni jednog dinara.

Nova Launcher
Nova Launcher
Price: Free
Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime
Price: $4.99

ukoliko želite da testirate poslednje verzije u obliku beta testiranja, posetite ovaj Google+ Community:

https://plus.google.com/communities/103449253667195874971

ili http://novalauncher.com/beta/

a takođe možete preuzeti i poslednje kako beta, tako i stabilne verzije sa apkmirror servisa:

http://www.apkmirror.com/apk/teslacoil-software/nova-launcher/

Apex Launcher

apex launcher

Apex Launcher je možda i najveća konkurencija Nova Launcher-u. Ima gotovo sve opcije koje ima i Nova, samo se za nijansu razlikuje šta dobijate u besplatnoj, a šta u plaćenoj verziji. Kada sam davnih dana birao koji od ova dva Launcher-a da probam, izbor je bio težak, a verujem da je i danas ista situacija, s tim da je u poslednjih nekoliko meseci developer Nova Launcher-a stisnuo gas do daske po pitanju razvoja. Apex je takođe veoma veoma stabilan i brz i mislim da je najpametnije da probate oba ova Launcher-a i da sami odlučite čiji vam se stil više sviđa, ali odluka će sigurno biti teška.

Apex Launcher Pro
Apex Launcher Pro
Price: $3.99

Action Launcher

action launcher

Action Launcher je nešto mlađeg datuma od prethodna dva. Ono što ga izdvaja od konkurencije je potpuno drugačiji pristup sortiranju aplikacija. Action Launcher pored klasičnog drawer-a za aplikacije nudi i dve liste aplikacija direktno sa početnog ekrana. Sa leve strane se nalazi kompletna lista svih aplikacija koje imate instalirane na vašem uređaju poređane po abecednom redu. Sa desne strane se nalazi tzv QuickPage gde možete da stavite vaše najčešće korišćene aplikacije.

Od skora aktivno koristim Action Launcher u plaćenoj verziji i mogu reći da sam prezadovoljan. Kada se jednom naviknete na ovaj način sortiranja aplikacija veoma je teško navići se na klasičan Launcher poput Nova, Apex i sličnih Launcher-a. Znam da sam na Apex i Nova Launcher-u stalno pravio foldere po kojim sam sortirao stotine instaliranih aplikacija (preko 300). Kod Action Launcher-a je zapravo pristup toliko dobar da bilo koja aplikacija da mi treba, za manje od 3 sekunde sam već u samoj aplikaciji.

Takođe nešto drugačije što AL nudi su kapci “shutter”. Zapravo svaka ikona može imati shutter koji se na potez na gore preko ikone otvara a u kom može biti folder sa dodatnim ikonama ili ceo widget. Pa tako možete namestiti da na primer na Calendar ikoni imate Calendar widget u kapku i ne morate da ulazite u kalendar ukoliko samo želite da na brzinu pogledate koji vam je raspored za danas.

Probajte da koristite besplatnu verziju nedelju dana, ako se naviknete na ovaj raspored, verujte mi, nećete se libiti da platite premium verziju.

Action Launcher: Pixel Edition
Action Launcher: Pixel Edition

Icon Pack-ovi za Launcher-e

dual shadow

Icon Pack je zapravo biblioteka ikona koja menja ikone na vašem telefonu. Ovo je moguće samo kroz ove Custom Launcher-e. Njihov broj je neverovatan na Play Prodavnici i svako će naći neki paket ikonica po svom ukusu. Icon Pack-ovi vam nude unificiran izgled ikona na telefonu, a ne da je svaka ikonica u svom stilu.

Ja sam kreirao tri Icon Pack-a, koja ću ovde besplatno izreklamirati, kao i neke koje svakako preporučujem da probate. Ali vas pozivam da, ukoliko se odlučite za neki od Custom Launcher-a iznad, probate da nađete Icon Pack po vašoj meri 😉

Long Shadow Icon Pack
Long Shadow Icon Pack
Developer: SrboDroid.com
Price: Free
Long Shadow Icon Pack [NoMask]
Long Shadow Icon Pack [NoMask]
Dual Shadow - Icon Pack
Dual Shadow - Icon Pack
Developer: Long Shadow
Price: $0.99
Numix Circle icon pack
Numix Circle icon pack
Moonshine - Icon Pack
Moonshine - Icon Pack
Developer: Nate Wren Design
Price: Free
Elun - Icon Pack
Elun - Icon Pack
Developer: Vertumus
Price: $0.99
Vopor - Icon Pack
Vopor - Icon Pack
Developer: Vertumus
Price: $0.99

Multimedia

Kako su telefoni i tableti danas postali gotovo glavni izvor multimedijalnog sadržaja. Ova sekcija ne sme izostati.

Još davno sam naleteo na Boxee aplikaciju za desktop računar i koristio je u kombinaciji sa Boxee daljinskim. Međutim Boxee je tada prešao da pravi hardver i softver u paketu, tako da je razvoj Boxee instalacije za desktop računare prekinuta. A koliko vidim, uskoro će postati deo Samsungovih servisa. Kao zamenu sam našao XBMC, koji i dan danas koristim. XBMC je sada preimenovan u Kodi jer je originalni naziv zapravo skraćenica od Xbox Media Center i pošto odavno nema nikakve veze sa Microsoft-ovom konzolom za igranje, odlučili su da promene naziv.

Kodi

Kodi

Kodi je multimedijalni centar koji možete instalirati na bilo kom operativnom sistemu. Linux, Windows, Mac OS … pa čak i Android.

Android verzija je dugo bila u alpha verziji, pa potom u beta, a evo od skoro je dostupna i na Play prodavnici takođe u alpha i beta test obliku. Potrebno je da se pridružite Google+ Community-u kako bi mogli da instalirate ovu aplikaciju sa Play prodavnice:

https://plus.google.com/communities/101953908499318548671

Kodi ima mogućnost skeniranja svog multimedijalnog sadržaja kako na uređaju na kom je instaliran, tako i na uređajima koji se nalaze na istoj mreži. Pa je tako moguće na primer na tabletu gledati sadržaj sa računara. Filmove, muziku, fotografije …

Kodi ima i mogućnost instaliranja dodataka koji proširuju njegove mogućnosti bukvalno neograničenih. Ima i torrent klijent, vremensku prognozu, razne podcast servise … stvarno jako puno. Svaka preporuka.

Kodi možete koristiti na milion načina, ja ga koristim uglavnom na ovaj:

Instaliran mi je na desktop mašini na kojoj imam dosta filmova, serija, muzike, fotografija itd. Android uređaj koristim kao daljinski zapravo preko Yatse aplikacije. Tako da eto, Yatse je još jedna aplikacija koju predlažem u paketu sa Kodi-em bilo da ga koristite na Android MiniTV-u, Desktop računaru ili Tabletu/Telefonu.

Yatse

yatse

Yatse: Kodi remote control and cast
Yatse: Kodi remote control and cast

Yatse zapravo nije samo daljinski, možete preko ove aplikacije da strimujete video i audio na telefon/tablet i sa telefona i tableta. Na primer ukoliko želite da pogledate film sa kompa na telefonu, nikakav problem, prođete kroz katalog filmova, odaberete prevod iz menija (koji se skida sa neta) i strimovanje može da počne. Isto tako i ako ste našli YouTube klip na telefonu, a želite da pogledate na računaru, TVu ili tabletu, samo šerujete preko Yatse aplikacije i klip kreće. Veoma jednostavno, veoma lepo urađeno. Svaka preporuka.

AllCast

Nakon što se pojavio Chromecast na tržištu, konstantno sam tražio nešto slično tome. Nalazio sam razna rešenja, ali sve je nekako bilo nedovršeno. Iako mi je Kodi (nekada XBMC) radio posao, ipak volim da istražujem i nalazim nova rešenja. Od kako se pojavio AllCast, kojeg je Koushik Dutta kreirao (zaslužan za ClockWorkMod recovery i mnoga druga Android rešenja), nekako sam Allcast prihvatio i više ga koristim nego Kodi.

AllCast

AllCast je vrlo jednostavno rešenje. Na računaru možete instalirati AllCast Receiver Chrome ekstenziju ili na bilo kom Android uređaju AllCast Receiver aplikaciju.

AllCast Receiver
AllCast Receiver
Developer: ClockworkMod
Price: Free
AllCast Receiver
AllCast Receiver
Developer: ClockworkMod
Price: Free

A na uređaju sa koga šaljete sadržaj (sa koga strimujete) AllCast aplikaciju.

AllCast
AllCast
Developer: ClockworkMod
Price: Free
AllCast Premium
AllCast Premium
Developer: ClockworkMod
Price: $4.99

Pokrenete AllCast Recevier i iz AllCast aplikacije šerujete sadržaj koji želite. Jedini uslov je da oba uređaja budu na istoj mreži. 😀

Jednostavno rešenje, a radi posao.

VideoLAN – VLC

VideoLAN

Kada je puštanje video zapisa na telefonu u pitanju, VideoLan je po meni ubedljivo najbolji plejer. Dokazano najbolji plejer za Linux, Windows i OSX sada grabi korisnike i na Androidu. Prethodno sam probao i KMPlayer, i VPlayer i šta sve ne, ali mala aplikacija koja pušta sve što mu se da … zašto bi koristili nešto drugo?

VLC for Android
VLC for Android
Developer: Videolabs
Price: Free
VLC for Android beta
VLC for Android beta
Developer: Videolabs
Price: Free

Google Play Music

Google Play Music

Što se muzike tiče, kada slušam svoju muziku, tu je Google Play Music. Pošto All Access još nije stigao kod nas, za sada je koristim isključivo za muziku koju sam upload-ova direktno sa mog računara. Ako mi treba offline, dok sam kući samo štikliram šta mi sve treba i spreman sam za put 😀

Google Play Music
Google Play Music
Developer: Google LLC
Price: Free

Spotify

Spotify

Kako sve manje i manje vremena imam da istražujem šta ima novo u muzičkom svetu, to mi servis poput Spotify-a pomaže. Ovde sam za mnoge bendove i izvođače prvi put čuo i sada su mi jedni od omiljenih. Spotify je jedan od najboljih striming servisa i definitivno bih preporučio svima. Kako da ga koristite iz Srbije? Napisao sam tekst o tome, pa pročitajte.

Spotify Music
Spotify Music
Developer: Spotify Ltd.
Price: Free

SoundCloud

SoundCloud

A kada je u pitanju praćenje izvođača elektronske muzike, definitivno najbolji servis je SoundCloud. Besplatna muzika koju možete i da preuzmete direktno iz aplikacije. Ako imate omiljene DJeve, zapratite ih na SoundCloud servisu, definitivno su tamo. Imaćete redovno u vašem strimu sve što oni slušaju i sve što novo izbace.

SoundCloud - Music & Audio
SoundCloud - Music & Audio
Developer: SoundCloud
Price: Free

Google Photos

google photos

Kad smo već kod multimedije, fotografije su nezaobilazna stavka. Sve svoje fotografije čuvam na Google+ servisu koji u okviru svoje aplikacije nudi i Google Photos aplikaciju.

Google Photos aplikacija objedinjuje sve fotografije sa računara i sa Google+ skladišta za fotografije. Ovo je po meni odlično rešenje jer od kako koristim ovaj servis više ne razmišljam gde mi se fotografije nalaze. Tako da sada imam fotografije od pre 4-5 godina u jednoj aplikaciji zajedno sa svim novim fotografijama koje kreiram.

Takođe ovu istu aplikaciju koristim i za obradu fotografija. Od kako je Google kupio Snapseed, sve što ima Snapseed, sada ima i Google Photos. Tako da realno mi ne treba ni jedna druga aplikacija za fotografije.

Ukoliko želim da podelim fotografiju od pre 3 godine, nađem je u Google Photos aplikaciji koja ima semantičku pretragu (primera radi možete da tražite po sadržaju fotografije), obradim je i pošaljem na Google+ ili drugu društvenu mrežu bez da razmišljam da li je ta fotografija smeštena na mom telefonu ili se nalazi “tamo negde u klaudu”.

Google+
Google+
Developer: Google LLC
Price: Free

Google Camera

Google Camera

Kada je kreiranje fotografija u pitanju, koristim Google kameru. Prvenstveno zato što je to osnovna kamera na Nexus uređajima, ali i zbog Photosphere fotografija, kao i Lens Blur fotki i Panorama. Veoma jednostavna aplikacija, koja se brzo pokreće i radi posao.

L Camera i Manual Camera

screenshot

Kada je eksperimentisanje u pitanju, a volim da eksperimentišem sa fotografijom, onda koristim jednu od ove dve aplikacije.

Do skora sam bio veliki fan Vignette aplikacije, koja je radila odlično posao, i da se razumemo i dalje radi, ali je interfejs postao toliko ružan da više nisam imao želudac za isti da ga gledam.

L Camera je open source kamera koja radi isključivo na Nexus telefonima sa Lollipop Androidom i daje punu kontrolu nad senzorom. Tako da imate osećaj kao da fotografišete sa DSLR kamerom. Nije isto, naravno, jer nemate tako dobar senzor i sočivo, ali što se opcija tiče, nećete manjkati. Open Source znači ne samo da je besplatna, već i da možete da preuzmete izvorni kod, menjate u samom kodu šta god vam padne na pamet i unapredite je ako znate. L Cameru možete naći na GitHub-u.

Manual Camera je aplikacija kamere koja se plaća i koja je drastično bolja od L kamere. Takođe nudi manuelnu kontrolu nad senzorom u telefonu i svakako bih je preporučio svima koji vole da eksperimentišu.

Manual Camera
Manual Camera
Price: $2.99

Kao i L Camera, i Manual Camera radi na Nexus telefonima, ali i na svim telefonima na kojima su proizvođači ispoštovali Lollipop API. Da bi pre kupovine aplikacije saznali da li će vam Manual Camera raditi, prvo skinite tester koji će vam reći da li je vaš Android uređaj kompatibilan i ako jeste, kupite aplikaciju, nećete zažaliti.

Manual Camera Compatibility
Manual Camera Compatibility

File Manager-i

Kada pričam sa ljudima koji favorizuju drugi operativni sistem, kao što je iOS i Windows, moje prvo pitanje je da li postoji File Manager koji ima SFTP, FTP, SSH, SMB itd? Naravno, dobijem blago teleći pogled u većini slučajeva. Ali realno, ja bez ovoga ne bih mogao da pređem ni na jednu drugu platformu. Često moram da pristupim serverima i izmenim, skinem ili upload-ujem neki fajl, zapakujem ili otpakujem u ZIP i još gomilu drugih operacija koje uzimamo zdravo za gotovo na desktop računarima. Ako sam u putu, nemam desktop računar već samo telefon, sledeće aplikacije to odrade bez ikakvih problema:

Solid Explorer Classic
Solid Explorer Classic
Developer: NeatBytes
Price: Free
Solid Explorer Classic Unlock
Solid Explorer Classic Unlock
Developer: NeatBytes
Price: $1.99

Solid Explorer je definitivno moj favorit, ali je interfejs malo mator i jedva čekam da nova verzija izađe iz bete. Ono što Solid ima i što je rešeno takođe perfektno je uvezanost sa cloud servisima tako da kopiranje sa i na DropBox, Copy i ostale servise ide bez ikakvih problema, kao da su tu na vašem telefonu u nekom folderu.

FX File Explorer je drugi favorit, takođe može da odradi gomilu stvari:

Takođe File Manager koji izgleda prelepo i užurbano dobija gomilu opcija, samim tim i obećava da će postati ozbiljna konkurencija gore pomenutim je Cabinet:

Office

Kada su u pitanju Office aplikacije, ja ih koristim veoma malo. Uglavnom otvaram ono što mi se pošalje ili kreiram neku osnovnu tabelu ili dokument. Za te potrebe mi je i više nego dovoljan Google Docs na desktop računaru. Znam da mnogi ne mogu da zamisle rad bez Microsoft Office paketa, ali verujte mi, Google je napravio veoma veoma kvalitetne aplikacije koje mogu da zadovolje velik broj ljudi. Jedino ako ste profesionalac u kreiranju Excel tabela možete naći manu Google Spreadsheet-u.

Što se Powerpoint aplikacije tiče, moram da kažem da ne podnosim ovu aplikaciju. Ekstremno neprecizna aplikacija sa gomilom nekih glupih efekata i tranzicija i veoma teška za korišćenje. Ja sam navikao da radim u Adobe paketima poput Photoshop-a, Illustrator-a i After Effects-a gde imam punu kontrolu nad svakim pikselom. Powerpoint mi posle toga izgleda kao dečija igračka. A kada su prezentacije u pitanju, pa pobogu, postoji gomila online servisa koji će odraditi ovaj posao deset puta bolje i lepše.

Dakle, ofis aplikacije:

Google Docs
Google Docs
Developer: Google LLC
Price: Free
Google Sheets
Google Sheets
Developer: Google LLC
Price: Free
Google Slides
Google Slides
Developer: Google LLC
Price: Free
Google PDF Viewer
Google PDF Viewer
Developer: Google LLC
Price: Free
Google Drive
Google Drive
Developer: Google LLC
Price: Free+

Aplikacije za održavanje Android uređaja

Kada je održavanje Android telefona u top formi u pitanju, dve i isključivo dve aplikacije preporučujem.

Greenify
Greenify
Developer: Oasis Feng
Price: Free

i SD Maid za koji sam već napisao recenziju:

SD Maid - System Cleaning Tool
SD Maid - System Cleaning Tool
Developer: darken
Price: Free

Sve ostale su manje više iste i prave više štete nego koristi.

SMS i Chat

Kada je u pitanju SMS, definitivno Hangouts gde su mi svi ljudi sa kojima inače i Chat-ujem. Meni od SMS podrške u Hangouts aplikaciji ništa više ne treba. A svakako za Chat koristim.

Hangouts
Hangouts
Developer: Google LLC
Price: Free

Mislim da je to to 😀 Sve ostalo što eventualno koristim je specifično za posao kojim se bavim i direktno za Custom ROM ili mobilni telefon.

Koje vi aplikacije iz ovih kategorija koristite i zašto?

Tags: Action LauncherAllCastAllCast Receiver ChromeApex LauncherBoxeeChromecastdual shadow icon packGoogle CameraGoogle PhotosGoogle Play Musicicon packKMPlayerNova Launcherspotifytema za androidvideolanVLCvPlayerXBMCYatse

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

16 komentara, pridruži se diskusiji!
 • ima li neko od vas prepametnih stručnjaka da sve napiše na srpskom razumijem da se neka imena nemogu nda prevedu ali kad čitam vas vjerovali ili ne ne razumijem ništa čak mi ni prevodilac nemože pomoći jer pišete strane riječi na srpskom pa ih ni vi sami ponekad ne razumijete ili hoćete da izgledate nekako previše školovani volim i ja šnjuhati po ovim stvari9ma ali mi je lakše kad naletim na komentar nekog stranca nego na vaš njega prevedem na googleu i bar nešto znam al kako ću vas prevestinemojte ovo shvatiti kao zloban komentar nego na dobronamjeran isto kao što ja shvatam da ste ovo pisali sa dobrim namjerama al nažalost niste uspjelinisam neka velika neznalica ali vas 90 % ne razumijem pozdrav

  • Mi se poprilično trudimo sve da prevedemo, ali je teško pisati većinu stvari na srpskom jer gube smisao. One koje ne prevodimo uglavnom napišemo izvorno plus sufiks za padež baš iz tog razloga. Koja reč (ili više njih) je problematična? Prevešću, nije problem.

   Inače sam par puta napisao lično tekst koji sam u potpunosti preveo na srpski, svi su smejali i ništa razumeli nisu, tako da je ovo kompromis

 • […] od boljih multimedijalnih plejera dostupnih za Android uređaje, koji se nalazi na našoj listi 30+ aplikacija koje trebate instaliarti, VLC, je dobio bitno ažuriranje. Pored novih zanimljivih karakteristika, VLC za Android verzije […]

 • Odlična tema ! Pisali ste šta nikako ne bi smelo da se instalira, a sada ono korisnije, šta bi trebalo da se instalira. Ovo su vaša iskustva, neke od ovih aplikacija nisam probao pre a sada ću ih probati. Da malo doprinesem ovoj listi: Za muziku koristim EZ Folder Player jer mi obično treba samo “Pusti muziku iz tog foldera”. Nemam potrebu ni za kakvim cloudima, play listama i sl.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dp.ezfolderplayer.free
  Za video koristim MX player i nisam imao problema. Probaću ponovo VLC, probao sam ga u nekoj alfa ili ranoj beta fazi i imao sam nekih problema, ali verujem da je do sada sve ispravljeno.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad
  Za manipulaciju datotekama koristim Total Commander. Ima dodatke za lan, FTP, Google drive, one drive..
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ghisler.android.TotalCommander
  Beta verzija i change log: http://www.ghisler.com/android.htm Dodaci: http://www.ghisler.com/androidplugins/
  Za kameru ne koristim dodatnu aplikaciju, ali kome treba predlažem aplikaciju Open Camera,mislim da bi trebalo podržati ovaj projekat.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.opencamera
  Za čišćenje bih predložio System Cleaner 2. Na ne rutovanim uredjajima očisti cache aplikacija, a na rutovanim pored toga ima mogućnost da zameni sistemske aklpkacije nivim verzijama, obriše cache i dalvik cache.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flaki.systemcleaner2
  Za malo naprednije korisnike bih predložio kombinaciju dva programa za blokiranje reklama na ne rutovanim uredjajima. Odvikao sam se od reklama, a imam novi telefon pa cekam malo da vidim da li je sveu redu. To su AdBlock Plus i Proxy settings. AdBlockPlus podigne proxy server, ali je malo muka kad god se nakačiš na novi WiFi podešavati proxy. Za to koristim Proxy Settings kojim jednostavno unapred definisani proxy dodelim Wifi mreži. Naravno, treba još podesiti isto proxy i na podešavanja APN-a.
  https://adblockplus.org/en/android-install
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lechucksoftware.proxy.proxysettings

 • Action launcher na listi? Lik apdejtovao app da bude u skladu sa novim dizajnom i stavio app pod novim imenom da uzme jos para. Nesto sto programer nova launcher-a nikad ne bi uradio.

 • Odlicna lista, gotovo sve aplikacije koje i ja koristim… Za muziku koristim Poweramp koji ima stvarno odlicna podesavanja, MX player za video koji pusta sve zivo i Textra za SMS, jer ne koristim Hangouts, a skroz je simple and clean i uklapa se savrseno u Material dizajn

 • upravo gledam sta sam to instalirao (i sta koristim) na moj S5… Gmail, Yahoo mail, Yahoo vreme, HERE maps, OneNote za beleske, OneDrive, Office Mobile, ES File Explorer, Adobe Acrobat, MX Player, Moon+ Reader, Dropbox, XBMC… muziku slusam pomocu Samsungove app, Firefox i Chrome koristim podjednako.. naravno tu je i Viber… aplikacije koje po nekad koristim su Disk, Sports Tracker, Pocket i Fernsehen Live… ostalo bih najradije deinstalirao

 • Osim (vecine) navedenih, koristim Musixmatch za tekstove pesama (radi sa Google Music All Access te mogu da pevam u kolima i da nikom ne smeta). Muzika koju slusam ima tekstove, obviously 🙂
  Za manualna podesavanja kamere, Camera FV-5, uspela je recimo da fotografise pomracenje Sunca onomad, ne bolje od DSLR, ali je uspela. Ostali sa mobilnim telefonima (i point&shoot kamerama) nisu slikali nista upotrebljivo.

  Van ovih kategorija, xkcd browser na svim uredjajima. I Keep, ne mogu da zamislim zivot bez Keep.

 • Nije losa lista. Ako pratite gomilu serija i cekate nove epizode ili jednostavno hocete da zabelzite koje ste epizode pogledali predlazem meni nezaobilaznu series guide (prikazuje sve moguce info o seriji, da li se jos snima, kad se ocekuje sledeca sezona,kratak sadrzaj svake epizode. Unified Remote, uglavnom za gasenje racunara iz kreveta kad se zavrsi gledanje neke serije kasno uvece 🙂 ES file explorer, na njemu su mi podeseni svi cloud nalozi. Ostalo uglavnom volim stock.

 • Definitivno svaka preporuka za QKSMS app. Sjajna je, probajte.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share