Samsung Galaxy Ace Plus (s7500)

Objavila u 25/04/2014 u 18:29

Uvod

Ace Plus je stariji brat Ace-a i drugi u seriji Samsungovih  Galaxy Ace uređaja koji važe za “low budget” telefone. Na tržištu se pojavio 28. februara 2012. godine kao manje popularan telefon i sa cenom koja je bila iznad njegove vrednosti u tom momentu, ali se brzo spustila na cifru prihvatljivu mnogima kojima je potreban osrednji smartfon.

Prosečna ocena autora
6.5

Dizajn7
Performanse6
Softver7
Kamera6
Baterija6
Cena8

Dizajn

Kao i većina Samsungovih telefona i Ace Plus je od plastike. Dimenzije su mu 114.7 x 62.5 x 11.2 mm i težak je 115 grama. Dijagonala ekrana je 3.65 inča, što je za današnje standarde većini korisnika malo, ali je lakši za držanje zbog svoje veličine, iako materijal od koga je napravljen nije pouzdan i ukoliko ne nosite masku može se desiti da vam cesto ispadne. Za one koji su upoznati sa Samsungovim korisničkim interfejsom Touchwizz on na ovom telefonu dolazi u verziji 4.0 i u poređenju sa najnovjim verzijama tog interfejsa je dosta prihvatljiviji za one koje vole malo "čistije" android iskustvo.

Fotografije

Ekran

Keran je TFT LCD i, kao što smo napomenuli već, dijagonale je 3.65 mm. Rezolucija je 320x480 sa 158 piksela po inču. Za ljubitelje piksela i na izgled lepih displeja ovo neće predstavljati dobar izbor, ali prosečnom korisniku koji ne bi obraćao pažnju ovo ne bi predstavljalo probleme. Zamerka je to što je na svetlosti sunca jako mala vidljivost i treba napomenuti da kada ste napolju, brightness ekrana držite na maksimumu.

Specifikacija

Ovaj telefon pokreće Qualcomm S1  1 GHz Cortex A5 procesor i Adreno 200 grafički čip sa 200 mhz. Kapacitet memorije telefona je 3072 megabajta i dolazi sa 512MB RAM memorije. Ima mogućnost proširenja microSD karticom do 32MB. Telefon podržava 3G mrežu. Pored svega trebalo bi napomenuti da telefon odlikuju i ne tako retki bug-ovi prilikom izlaženja iz nekih kompleksnijih aplikacija.

Kamera

Kamera je od 5 megapiksela i maksimalna rezolucija je 2592x1944 uz autofokus sa LED blicem. Rezolucija kod snimanja videa je 640x480 i tu se vidi da ova kamera ima mnogo nedostataka kod snimanja zvuka i kakva je pod slabijim svetlom. Za fotografije ovaj telefon se pokazao sposobnim za sve ono čemu je bio namenjen, pod tim mislim slikanje nekih beležaka ili nekih građevinskih objekata. Po meni najveća zamerka je to što nema prednju kameru.

Fotografije

Zvuk

Kvalitet zvuka sa zvučnika se može opisati cenom uređaja a to je "prihvatljivo". Nije mnogo glasan i po mom ukusu zadovoljiće sve one koji retko koriste tu opciju. Sa slušalicama je malo bolje. U paketu sa ovim telefonom se ne dobijaju slušalice. Uz kupovinu malo kvalitetnijih ne bi trebalo niko da ima problema sa zvukom.

Softver

Android 2.3.6 Gingerbread je operativni sistem ovog uređaja. Samsung je napomenuo da će imati oficijalni apdejt na verziju 4.1.2 Jelly Bean. Međutim, apdejt nikada nije stigao i verovatno će tako i ostati. Aplikacije koje su preinstalirane na uređaj su YouTube, Google pretraživač, ChatOn, Gmail, Social Hub, Google maps, Talk (koji možete update-ovati na Google Hangouts), Google Play muzika i Google plus.

Screenshots

Baterija

Baterija je Li-Ion, kao i sve novije baterije, kapaciteta 1300 mAh. Sa intenzivnim korišćenjem baterija može izdržati jedan ceo dan ali bi se preko noći morala napuniti ukoliko bi je intenzivno koristili i sledećeg dana. Uz neko prosečno korišćenje ona može da potraje i mnogo više.

Zaključak

Ovaj model je odličan za one koji još nisu iskusili Android kao i za ljude koje to preterano ne interesuje ali ipak žele da probaju nešto novo. Cena mu je danas prilično niska i za taj novac mu možemo zanemariti povremene bug-ove pri intenzivnijem korišćenju. Obzirom na specifikacije ostavio je dobar utisak kod mene i nadam se da će tako biti i kod nekog budućeg kupca.

Tags: Ace PlusAndroidrecenzijasamsung

Autor
dzoksimovic Aleksa Joksimovic

Objavljenih tekstova: 1

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *