[recenzija] Muzei Live Wallpaper

Objavila u 16/03/2014 u 16:20

Uvod

Ovo je najbolja aplikacija za Live Wallpaper (Žive pozadine) koju sam ikada koristila. Muzei koristim već više od mesec dana i obožavam je i dalje. Muzei je druga aplikacija po redu koju je kreirao Roman Nurik. Prva je fantastičan Dashboard Widget koji je osvojio mnoge simpatije Android korisnika. Naziv Muzei je potekao iz ruskog jezika za reč “muzej” sa idejom da svaki dan kao pozadinu ekrana postavi jedno umetničko delo.

Aplikacija je besplatna i ne opterećuje telefon i omogućuje nesmetani rad. Aplikaciju je ocenilo preko 14000 korisnika, gde je srednja ocena 4.5, instaliralo je preko 100000 korisnika.

Otvorenost je nešto što odlikuje Nurik-ovu filozofiju. API je otvoren tako da drugi developeri mogu da prave ekstenzije za Muzei aplikaciju. Već sada postoji mnoštvo aplikacija koje omogućavaju prikazivanje slika i fotografija sa drugih izvora.

Ekstenzije:

Muzei – Reddit

Muzei - Reddit
Muzei - Reddit
Developer: Deepak Manoharan
Price: Free

 

APOD Muzei

APOD Muzei
APOD Muzei
Developer: RichieApps
Price: Free

 

Flickr for muzei

Flickr for muzei
Flickr for muzei
Developer: Nicolas POMEPUY
Price: Free

 

Ocena autora

10

Dizajn i interfejs

Podrazumevana podešavanja aplikacije svaki dan postavljaju jednu umetničku sliku kao pozadinu. Pozadina je zamućena tako da se uvek uklapa uz bilo koji set ikonica i podešavanja ekrana. Kada se dva puta "tapne" po ekranu, uklanja se zamućenje i prikazuje se umetnička slika. Ukoliko otvorite aplikaciju, možete videti i naziv slike i autora. Pored toga, aplikacija nudi podešavanja jačine zamućenja i mogućnost da postavite vaše fotografije kao pozadine.

Test okruženje

phone_android Uređaj

Nexus 5

android Android verzija

4.4.2

shop Verzija aplikacije

1.0.1

developer_mode

Superuser

Ne

Screenshots

Video

Tags: APIDashboard widgetekstenzijefotografijeMuzeiMuzejRoman Nurikumetničke slike

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 9

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *