Sundar Pichai pregovara o prelasku u Microsoft na CEO poziciju

Objavio u 02/02/2014 u 12:28

Google je poslednjih dana mnogo više u vestima od samog Android. Izgleda da se u Google-u dešavaju ozbiljne turbulencije. Prodali su Motorolu Lenovu, objavili zaradu četvrtog kvartala 2013. Sada izgleda da gube čoveka koji je na čelu Androida i Chrome-a u Google-u i koji će po svemu sudeći preći da radi u Microsoft kao CEO.

Zna se već duže vreme da Microsoft traži zamenu za Stevu Blamera kao CEO-a Microsofta. Prema glasini koju je SiliconANGLE pustio, Pichai je u finalnim pregovorima da pređe u Microsoft. Takođe ima i konkurenciju, tačnije Microsoft izgleda više pikira na Satya Nadella koja je pri Microsoft-u već 20 godina.

Zašto bi ovo trebalo da nas zanima. Pa, ako se to desi, to će biti dosta pogubno za Google. Andy Rubin, koji je bio na čelu Androida je otišao iz Google-a (ili su ga izbacili?), sada Pichai, koji ga je menjao, takođe odlazi? Ako pogledamo sa druge strane, Pichaiev prelazak u Microsoft može samo dobro doći MSu.

Trenutno Sundar Pichai je zadužen za Chrome i Android. Gde je u Chrome timu od samog početka i doveo je Chrome do operativnog sistema i to više nije samo browser. Sada je zadužen i za Android, najpopularniji operativni sistem na svetu sa preko 80% udela na tržištu. Pitanje se postavlja: Ako Pichai budeo CEO Microsoft-a, šta će se desiti sa Androidom? Ili Chrome-om?

[via Android Community]

Tags: AndroidChromemicrosoftSteve BalmerSundar Pichai

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share