Sundar Pichai pregovara o prelasku u Microsoft na CEO poziciju

Objavio u 02/02/2014 u 12:28

Google je poslednjih dana mnogo više u vestima od samog Android. Izgleda da se u Google-u dešavaju ozbiljne turbulencije. Prodali su Motorolu Lenovu, objavili zaradu četvrtog kvartala 2013. Sada izgleda da gube čoveka koji je na čelu Androida i Chrome-a u Google-u i koji će po svemu sudeći preći da radi u Microsoft kao CEO.

Zna se već duže vreme da Microsoft traži zamenu za Stevu Blamera kao CEO-a Microsofta. Prema glasini koju je SiliconANGLE pustio, Pichai je u finalnim pregovorima da pređe u Microsoft. Takođe ima i konkurenciju, tačnije Microsoft izgleda više pikira na Satya Nadella koja je pri Microsoft-u već 20 godina.

Zašto bi ovo trebalo da nas zanima. Pa, ako se to desi, to će biti dosta pogubno za Google. Andy Rubin, koji je bio na čelu Androida je otišao iz Google-a (ili su ga izbacili?), sada Pichai, koji ga je menjao, takođe odlazi? Ako pogledamo sa druge strane, Pichaiev prelazak u Microsoft može samo dobro doći MSu.

Trenutno Sundar Pichai je zadužen za Chrome i Android. Gde je u Chrome timu od samog početka i doveo je Chrome do operativnog sistema i to više nije samo browser. Sada je zadužen i za Android, najpopularniji operativni sistem na svetu sa preko 80% udela na tržištu. Pitanje se postavlja: Ako Pichai budeo CEO Microsoft-a, šta će se desiti sa Androidom? Ili Chrome-om?

[via Android Community]

Tags: AndroidChromemicrosoftSteve BalmerSundar Pichai

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1157

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Pichai ipak ostaje veran Androidu, Nadella je izabran za CEO Microsofta | Srbodroid 05/02/2014 u 2:04 AM

    […] što sam u potpunosti siguran je da bi to Sundar Pichai izveo, za njega se tvrdilo da je u poslednjim pregovorima za CEO poziciju u Microsoft kompaniji. Nikada nije ni potvrđeno ni negirano. Chrome i Android čelnik je bio iznenađenje u vestima koje […]

  • Ispravka, Andy Rubin – nisu ga izbacili, i dalje radi za Google, samo sad ne pravi Androide, nego robote.
    A za Sundara – šokantno, ne?

  • Meni zapravo u ovoj prici nije jasan Microsoft. Da li oni stvarno misle da ce jedan “vodja” zaista da napravi veliki pomak. Sigurna sam da su puno para izdvojili za Pichaia. Ali ne treba zaboraviti da svaka promena u velikoj kompaniji zahteva promene na vise nivoa i istrajnost da se promene dese. Nekada jednostavno ne postoji volja, masa, kreativa koja ce i sa savrsenim vodjom sprovesti nesto u delo.

  • Odlazak takvih ljudi iz velikih kompanija sigurno dovodi do promena i poremećaja, ali daleko od toga da ceo projekat zavisi samo od jednog čoveka! Možda će novi čovek, sputan slavom prethodnog, biti bolji, kreativniji i napraviti veći pomak od prethodnika?

  • Oni su svi totalno poludili.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share