Stižu novi Nexus 7, Nexus 10 i Android 4.2?

Objavio u 22/10/2012 u 19:13

Nexus 7 tablet

Kako The Next Web objavljuje, Google i Samsung će najaviti 10-inčni tablet, pod radnim nazivom Manta, tokom događaja koji je zakazan za 29. oktobar. Ovaj događaj svi sa nestrpljenjem očekujemo jer nas očekuje novi Nexus telefon, a mnogi očekuju i 4.2 verziju Androida.

Kako izvor otkriva, ovaj tablet će krasiti 10-inčni ekran rezolucije 2560x1600px uz gustinu piskela od oko 300ppi. Ovakva rezolucija bi ovaj tablet dovela ispred iPad-a, koji može da se pohvali sa 264 piksela po inču. Pretpostavlja se da će tablet dobiti ime Nexus 10 i da će uz LG Nexus 4 biti deo Nexus programa koji će proizvoditi više kompanija. Kada je reč o hardverskim specifikacijama, za sada ne postoje informacije koje bi otkrile šta će se naći “ispod haube” ali možemo pretpostaviti da Nexus 10 neće zaostajati za svojim mlađim bratom – Nexus 7-com.

Ovih dana su se pojavile i informacije da je moguće kupiti Nexus 7 sa 32GB interne memorije po ceni modela sa 16GB. Očekuje se da će Google zvanično predstaviti i ovaj “novi” uređaj, a očekuje se i podrška za sim kartice što bi donelo mogućnost 3G i HSPA+ povezivanja.

Mnogi pretpostavljaju da će Google predstaviti i Android 4.2. Neke od glasina su da će se u ovoj verziji Google pozabaviti power menadžmentom, tj. boljim performansama kada je u pitanju baterija. Takođe se očekuju i opcije kao što su mogućnost kreiranja više korisničkih naloga na tabletima, poboljšan panorama mod kao i poboljšano iskustvo u radu sa Play Store-om. Podsećamo da je Google nedavno dodao mogućnost kreiranja lista želja u okviru Play Store aplikacije.

Do ovog događaja nas deli samo 7 dana, kad ćemo saznati da li su glasine tačne, a verujem da ćemo do tada dobiti još glasina i informacija.

Tags: 10 inca7 inčadogadjajgoogleJelly BeanKLPNexus 10Nexus 7tablet

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *