Šta nas očekuje na MWC-u ove godine?

Objavila u 30/01/2014 u 9:53

Nakon CES-a u Las Vegasu, događaj koji verno isčekuju mnogi gedžetomani je MWC u Barseloni. Kako je ovo Mobile World Congress očekujemo da proizvođači predstave nove telefone i tablete kao i zanimljivu telekomunikacionu opremu. Očekujemo mnoga interesantna softverska rešenja vezana za mobilne uređaje kao i mnoge premijere.

Što se glasina na netu tiče, pisala sam vam već da će LG da predstavi LG G pro 2 i možete videti iscurele fotografije na linku.

Pretpostavlja se da će HTC da predstavi novi flagship telefon HTC M8, o čemu sam vam isto pisala.

Samsung na MWC-u neće predstaviti Galaxy S5 jer će verovatno, kao i uvek što rade, napraviti poseban događaj za njihog flagship telefon. Pre dve nedelje, nakon CES-a su predstavili sedmoinčni tablet Galaxy Tab3 Lite koji će verovatno na MWC-u moći premijerno da se vidi uživo. Pretpostavlja se da će Samsung predstaviti Galaxy Note 3 Neo o kojem se nagađa. Trebalo bi i da predstave neki telefon iz srednje klase, šuška se o Galaxy Grand Neo uređaju. Očekuje se i veliki Samsungov događaj na MWC-u u vezi Samsungovog Tizen operativnog sistema.

Od Sony-ja se očekuje da predstave Sony Xperia Z2 (Sirius) telefon čiji su screenshot-ovi ekrana iscureli pre nedelju dana. Radi se o novom flagship telefonu sa KitKat Android verzijom. Naravno na MWC-u će moći i da se vidi Xperia Z1 Compact koji je predstavljen na CES-u.

Od Google-a se očekuje da predstavi novi Nexus 10 tablet. Ipak, poslednjih dana je aktuelna i priča da će Google da odustane od Nexus linije uređaja i da će više sredstva  da uloži u Google Play Edition uređaje. Dok se ne razreši da li je ovo tačno, mi se nadamo novim Nexus tabletima. Priča se i o Nexus 8 verziji tableta koji bi imao Intelov procesor. Videćemo šta će se desiti.

Oko ZTE se vodi priča da će predstaviti teletablet ZTE Nubia Z7 od 6,44 inča. Prošle godine na MWC-u ZTE je predstavio par telefona sa Firefox operativnim sistemom. Ove godine se očekuje da će ZTE podržati Tizen operativni sistem.

Tags: Galaxy Grand NeoGalaxy Note 3 NeoHTC M8LG G Pro 2MWC2014Nexus 10Sony Xperia Z2TizenZTE Nubia Z7

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *