Samsung Nexus Prime možda u oktobru

Objavila u 19/08/2011 u 11:39

icecreamsandwichonastickPre nekoliko dana su iscurele slike Android Ice Cream Sandwich verzije, možete videti u tekstu. Onda nakon kupovine Motorola Mobility od strane Google, pričalo se kako možda treći Nexus bude Motorola. Juče se šuškalo po netu da će to ipak biti Samsung i to možda u oktobru, negde oko Dana zahvalnosti. Ono što se zna je da će Nexus koji zovu Prime imati Ice Cream Sandwich i da će to biti prvi telefon sa tom verzijom operativnog sistema Android.

Pre 2 dana Samsung je najavio njihove nove Super AMOLED HD ekrane sa neverovatnom slikom i rezolucijom. Već na tržištu postoji par modela telefona sa ovim ekranom, a Samsung je najavio izlazak još dosta novih modela telefona sa HD ekranima od 4 do 6 inča. OLED-info ne samo da tvrdi da su novi Super AMOLED HD ekrani jeftiniji za proizvodnju nego da će oko 20% biti efikasniji od prethodnog modela. To znači da možemo očekivati veće displeje i sa boljom slikom a da pritom ne gubimo na potrošnji baterije.

Tako se špekuliše i da će Nexus Prime imati ovaj najnoviji Super AMOLED HD . Tako dolazimo do interesantne specifikacije: 1.5 Ghz dual-core procesor, 4.5 inča Super AMOLED HD ekran sa rezolucijom 1280x720p i Androidom 2.5 ili 4.0 Ice Cream Sandwich. Naravno sve su ovo samo špekulacije, nijedna informacija nije zvanična, nego eto, žele ljudi da pogađaju, pa onaj ko bude u pravu osećaće se bitno jednog dana. 🙂

Tags: AndroidIce Cream SandwichmotorolaNexus Primesamsung

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *