Priča se da Samsung planira da kupi Nokia-u

Objavio u 09/06/2011 u 13:00

Nokia Logo

Poslednjih dana kruže priče da je Samsung možda zainteresovan za kupovinu jednog od svojih kompetitora Nokia-u! Ni jedna strana nije potvrdila ovu priču niti negirala. Samsung je jedino izašao sa pričom da se radi o čistom tržišnom traču (market rumor). U glavnom, gde ima dima, ima i vatre 🙂

Ako bi Samsung kupio Nokia-u, možemo samo da špekulišemo šta bi se desilo. Da li bi kompanija odbacila trenutne planove kompetitora sa Windows Phone 7 i nastavila sa Android proizvodima? Da li bi Microsoft, čije se ime zajedno sa Nokia-om spominje oko kupovine, stao na put ovoj kupovini u nadi da zadrži poziciju koju je dobio u dilu sa Nokia-om na polju mobilne platforme? Opet, Samsung možda odluči da prepusti Nokia-i da radi ono što najbolje radi, da pravi tzv “feature” telefone korisnicima širom sveta, a da Samsung pokuša da preuzme tržište pametnih telefona.

Biće interesantno videti kako će se stvari odvijati, ali ne mogu da kažem da sam zagrizao priču. Microsoft je u ovoj priči džoker iz rukava. Nokia u vlasništvu Samsunga bi napravila ogroman cunami u mobilnoj industriji.

[via Electronista]

Tags: kupovinanagađanjaNokiasamsung

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *