Ponovo se priča o Facebook telefonu

Objavio u 28/01/2011 u 16:44

facebook phone

Kružile su priče o tome da Facebook razvija njihov Android telefon, ali ove glasine su vrlo brzo ugašene nakon što je osnivač Facebook-a Mark Zuckerberg to demantovao. Sada su se ove priče ponovo pojavile, nakon dojave o fokus grupama i call opcije koja je primećena od strane nekih korisnika Facebook-a.

Prema BoyGeniusReport, dojava ukazuje na to da će telefon imati uvek upaljen GPS, kameru, kupon servis baziran na lokaciji, malo ili ni malo interne memorije, i notifikacije u obliku status bara sa svim notifikacijama i porukama sjedinjenim na jednom mestu.

Za call opciju, Engadget je pisao o tome da se izgleda radi o VoIP servisu koji Facebook planira da uvede. Servis nije radio u momentu kada se “call” dugme pojavilo, ali Engadget veruje da je ovo posledica saradnje Facebook-a i Skype-a.

Reuters opet izveštava da, kao i predhodne glasine, Facebook opovrgava priču da HTC pravi telefon za njih.

Takođe postoji glasina iz City A.M. da HTC pravi dva Facebook telefona, koji će biti prezentovani na MWC-u u februaru.

Sve u svemu, ništa od ovoga nije potvrđeno, i ne može se ništa uzeti za relevantno, ali kao i svaka glasina, verovatno se tu nešto kuva 😉

Šta vi mislite, jel Facebook zaista planira telefon? I da li bi Facebook time dobio nešto?

Tags: facebooktelefonVoIP

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • […] Objavio je goldie u Telefoni | 10/02/2011 | 0 komentara Pozdrav! Ako ste novi ovde, možda bi ste hteli da se pretplatite na naš RSS feed.Kako je juče Engadget objavio ovu vest, tako su pomahnitalo svi ostali Android mediji požurili da objave isto. Pa evo i mi da vas obavestimo da ne bude posle da nismo. 🙂  Ja lično ne volim Facebook, pa sama pomisao na Facebook telefon mi i nije nešto interesantna. Ali je interesantno da INQ kompanija (za koju moram priznati, ranije nisam čula) zapravo već neko vreme je usmerena na pravljenje telefona fokusiranih na socijalne mreže. Pa tako ovog puta od njih i dolazi taj Facebook telefon o kojem se toliko šuškalo na netu i pisali smo o tome. […]

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share