Ponovo se priča o Facebook telefonu

Objavio u 28/01/2011 u 16:44

facebook phone

Kružile su priče o tome da Facebook razvija njihov Android telefon, ali ove glasine su vrlo brzo ugašene nakon što je osnivač Facebook-a Mark Zuckerberg to demantovao. Sada su se ove priče ponovo pojavile, nakon dojave o fokus grupama i call opcije koja je primećena od strane nekih korisnika Facebook-a.

Prema BoyGeniusReport, dojava ukazuje na to da će telefon imati uvek upaljen GPS, kameru, kupon servis baziran na lokaciji, malo ili ni malo interne memorije, i notifikacije u obliku status bara sa svim notifikacijama i porukama sjedinjenim na jednom mestu.

Za call opciju, Engadget je pisao o tome da se izgleda radi o VoIP servisu koji Facebook planira da uvede. Servis nije radio u momentu kada se “call” dugme pojavilo, ali Engadget veruje da je ovo posledica saradnje Facebook-a i Skype-a.

Reuters opet izveštava da, kao i predhodne glasine, Facebook opovrgava priču da HTC pravi telefon za njih.

Takođe postoji glasina iz City A.M. da HTC pravi dva Facebook telefona, koji će biti prezentovani na MWC-u u februaru.

Sve u svemu, ništa od ovoga nije potvrđeno, i ne može se ništa uzeti za relevantno, ali kao i svaka glasina, verovatno se tu nešto kuva 😉

Šta vi mislite, jel Facebook zaista planira telefon? I da li bi Facebook time dobio nešto?

Tags: facebooktelefonVoIP

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *