Partnerstvo između Nokia i Google?

Objavila u 12/02/2011 u 21:15

Danima a i mesecima unazad bruji vest o tome šta će Nokia da preduzme u pogledu operativnog sistema u Nokia telefonima. Da li je to Windows Mobile ili će razviti njihov novi operativni sistem MeeGo ili Android? Juče je i objavljena vest da se Nokia udružuje sa Microsoft-om tako da možemo očekivati Nokia Windows Phone. Windows je izabran kao definitivno primarna platforma za Nokia pametne telefone, dok Symbian postaje takozvana “franchisee platform”. Za MeeGo je rečeno da će izaći jedan Nokia telefon u 2011. godini sa ovim operativnim sistemom ali se ipak vraća u laboratoriju na dalje poboljšavanje.

E sad, danas je iscurela i jedna informacija na Twitter-u i to na Twitter nalogu Eldar Murtazin, glavnog urednika portala mobile-review.com. Upecan je tvit o tome da Nokia trenutno pored pregovora sa Microsoft-om pregovara i sa Google kompanijom.

Kako i sami vidite, prvi Nokia uređaj sa Androidom se očekuje 2012. godine. Ovo su naravno nezvanične informacije a videćemo šta će se desiti. Na ovom linku možete videti i originalni tvit.

Tags: AndroidMeeGomicrosoftNokiaoperativni sistemOSpartnerstvo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *