Nexus Two – biti ili ne biti?

Objavio u 01/11/2010 u 18:13

Nexus Two SrboDroid

Kruže priče o potencijalnom postojanju Nexus Two telefona, nasledniku Nexus One telefona koji je Google brendirao. Da li su ove glasine tačne ili ne? I zašto bi ga Google napravio?

Priča se da će Nexus Two imate Gingerbread Android 2.3 operativni sistem. Iskreno sam skeptičan po ovom pitanju. Kada je Nexus One izašao, imao je dobre recenzije, ali je prekinuta proizvodnja zbog loše distributivne strategije i loše prodaje. Takođe bi dosta proizvođača bilo ugroženo Google-ovim novim telefonom, jer bi njihovi pali u senku.

Ipak, postoji nekoliko razloga zbog kojih bi Gooogle možda izbacio novi telefon, a većina je vezana za fragmentaciju Androida. Dok kompanija ponosno govori kako ima puno verzija njihovog operativnog sistema, koji daju korisnicima dosta opcija, nekolicina zaposlenih u Google-u je zabrinuta zbog fragmentacije Android platforme. Android nastavlja sa neverovatnim rastom, ali fragmentacija može dovesti do ne konzistentnosti u iskustvu korisnika sa Google-ovim operativnim sistemom, zbog kojih bi korisnici mogli biti nezadovoljni i isfrustrirani.

Ipak, mislim da s obzirom na istoriju Nexus One telefona, ova glasina je malo verovatna.

Da li bi ste vi kupili Nexus Two telefon ako bi vam bio dostupan, ako bi izašao?

Tags: 2.3FragmentacijaGingerbreadgoogleNexus Two

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

10 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *