Manuelna selekcija operatera

Objavila u 24/03/2011 u 8:55

Dobili smo pitanja, kako manuelno selektovati mrežu željenog operatera na Android telefonu. Pa pošto smo pomogli nekim ljudima, mislimo da je sasvim ok da to objavimo i na sajtu. Kada smo pitali zbog čega im je to potrebno, objasnili su nam da Telenor ovih dana planira radove na mreži na području Srema, pa će zbog toga korisnici ove mreže gubiti povremeno signal narednih 6 nedelja. Stoga je neophodno da korisnici sami odaberu željenu mrežu na telefonu, da ne bi otišli u roaming, pošto u nekim delovima Srema može čak da se desi da se uhvate i Hrvatske mreže, pa da slučajno ne biste upali u roaming birajući automatski bilo koju dostupnu mrežu, podesite telefon.

Na Android telefonu je potrebno da odete na Settings -> Wireless & Network Settings -> Mobile Networks -> Network operators. Ovde će vam se skenirati dostupni operateri i umesto Select automatically, odaberite ručno jednu od mreža (vašu mrežu).

Tags: mrežapodestitiprovajderradoviroamingselekcijatelenor

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Ovo i nije bas tacno. Koristim HTC Desire sa androidom 2.2 iz Telenora sa zadnjim mogucim softverom, nije rutovan. Zivim na 6 km od granice gde osim 3 domace mreze u svakom trenutku hvatam jos 5-6 Bugarskih i Rumunskih mreza. Kod nas se cesto kvari Telenorov predajnik i telefon mi uvek predje u roming sta god da uradim, i ako manuelno selektujem mrezu. Stvar je bas opasna po dzep. Ima li neko resenje?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *