Lenovorola Nexus 6, Asus Nexus 8, i HTC Nexus 10 v2 u proizvodnji?

Objavio u 19/02/2014 u 19:06

Google do sada nije mogao iz etičkih razloga da pravi novi Nexus telefon sa Motorolom, međutim, kako je Lenovo kupio Motorolu možda su se stvari promenile? Prema IB Time Australia izvorima ovo je veoma moguće.

Kako se Nexus uređaj do sada pojavljivao pred kraj godine, tako će verovatno i sledeći Nexus stići u zimu 2014., što znači da je razvoj ovog uređaja uveliko morao da počne. Potrebno je oko godinu dana da se uređaj dizajnira, napravi i isporuči. Lenovorola Nexus 6 je iz tih razloga, ako će uopšte i biti od ovog proizvođača, uveliko u razvoju/proizvodnji. Kako sada Lenovo poseduje Motorolina postrojenja, sledeći Nexus uređaj možda neće imati konflikt interesa pod koji je Google spadao pre nego je prodao Motorolu. Dodatno, Google ima i mali udeo u Lenovo kompaniji što stvara još veći interes da se ova priča obistini.

A šta je sa ostalim Nexus uređajima? Prva i druga generacija Nexus 7 tableta je imala ogroman uspeh. Korisnici i mediji su davali prilično visoke ocene. Ovaj “džepni” tablet je dokazao da ne morate da žrtvujete kvalitet izrade da bi ste imali vrhunski uređaj. Ovime je postavljen standard kako jedan Android tablet treba da bude napravljen. A kako je do sada Asus pravio ovaj sedmoinčni tablet, moguće je da će i sledeći Nexus tablet biti pravljen od strane Asus kompanije. Međutim, nagađa se da će Nexus 7 biti povećan i da će biti 8 inča. Možda ga nazovu Nexus 8? Mislim da je ovo vrlo verovatno ako smanje bezel i uređaj zapravo ostane istih dimenzija, samo se ekran poveća.

A HTC? Nije tajna da Samsung sa Nexus 10 uređajem nije imao preteranog uspeha. Iako je nudio odličan ekran i pristojne karakteristike, mnogi su smatrali da ekosistem aplikacija nije dovoljno razvijen za 10″ tablete. Pa čak i pored ovog, Samsungov Nexus 10 jednostavno nije uspeo da zaživi, bio je dosta bagovit, kočio s vremena na vreme, što je moguće bio razlog ogromne WUXGA  rezolucije ekrana. Ali šta je sa HTCom? HTC je nedavno održao Reddit AMA i u odgovorima na pitanja o Nexus planovima umesto da negiraju, nisu dali komentar.

Šta vi mislite? Kog proizvođača bi ste voleli da vidite da napravi sledeći Nexus telefon? Srednje veličine Nexus tablet? Deset inča Nexus tablet?

Ja bih voleo da vidim Motorola Nexus telefon, ali da ne odu na 5″, ipak je 4.7″ po meni gornja granica. Takođe bih voleo da se srednja veličina pomeri na 8 inča, jer mi je 7″ ipak malo. A iskreno bih voleo da vidim kako bi HTC Nexus 10 izgledao.

[via XDA]

Tags: Asus NexusGoogle NexusHTC NexusLenovomotorolaNexusNexus 10Nexus 6Nexus 8

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Mislim da bi bilo fantasticno ako se ova vest o saradnji sa Lenovom pokaze kao tacna. Do sada je Nexus serija isla uzlaznom putanjom, ne vidim razlog zasto i sada ne bi bilo tako. Nexus 3 je proizvodio Samsung pa su presli na LG sa Nexusom 4. I po meni nisu nimalo pogresili, iako su svi bili dosta skepticni. LG je u to vreme renomeom bio mnogo ispod Samsunga. Bukvalno se cinilo da je to prelazak sa konja na magarca, kako to nas narod kaze. Ali ispalo je odlicno. Verujem da bi i saradnja sa Lenovom donela dosta dobroga.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *