Huawei je sledeći Nexus?

Objavio u 27/02/2015 u 18:04

Google-ovi sledeći Nexus telefon neće stići pre leta, a najverovatnije će to biti na zimu. Međutim glasine su već krenule da se šire. Po poslednjim vestima Google će predstaviti dva Nexus telefona ove godine gde će jedan biti kineske proizvodnje.

Kako izvori tvrde, Google planira da osveži i Nexus 5 i Nexus 6 liniju. Pitanje je samo da li će zadržati dimenzije od 5 i 6 inča? U svakom slučaju će jedan biti premium model (najverovatnije će proizvođač biti LG) i drugi koji će biti jeftinija verzija. Ova jeftinija verzija će najverovatnije biti proizvedena od strane Huawei kompanije.

Iako su ove glasine za sada samo glasine, one imaju potpuno smisla. Kinesko tržište je ogromno i kao takvo, veoma bitno za Google i Android. Siguran sam da Google želi da sarađuje sa jednim od najvećih proizvođača telefona u toj zemlji, a svakako najvećim proizvođačem telekomunikacione opreme u svetu. A što se hardverskih specifikacija tiče? To ćemo sačekati neku drugu glasinu.

[via PhanDroid]

Tags: AndroidgoogleHuaweikinaLGNexusNexus 5Nexus 6
eboye

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1136

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share