Google preskače Nexus 6, zvaće se Nexus X

Objavio u 25/08/2014 u 17:38

Uređaj koji svi nazivamo Nexus 6 izgleda da će se zvati nešto drugačije, tačnije Nexus X. Informacije dolaze sa raznih izvora i deluju poprilično validne, pogotovo ako uzmemo u obzir legalne probleme koji se vezuju za ime Nexus, posebno za Nexus 6.

Kao što možda znate, Android je dobio ime po Philip K Dick-ovoj knjizi “Da li Androidi sanjaju električne ovce?” (Do Androids Dream of Electric Sheep?). Ova knjiga je kasnije ekranizovana u naslovu Bladerunner. Model replikanata iz priče je Nexus 6. Google je prethodno imao velikih problema kada je predstavio Nexus One gde je dobio naredbu da ukine naziv od Dick-a. Iako je to prevaziđeno, verovatno bi Nexus 6 ponovo potegao ovu temu, što će Google sigurno hteti da izbegne.

Motorola XT1100 Nexus X Leak

© TKTechNews/FNAC

Promena imena sa 6 na X je odlična alternativa. Motorola uređaj koji se pojavio sa oznakom XT1100 na web-u izgleda jako slično mogućem Nexus 6 uređaju. A takođe jedan Android sajt tvrdi da ima potvrdu da je Nexus X sledeći naziv, što njihova tri izvora potvrđuju. PhoneArena tvrdi da će Nexus X biti predstavljen za Noć Veštica, dok drugi izvori tvrde da je u pitanju 17. septembar sa cenom od 419.99 EUR. Šta god da je tačno … nismo daleko od sledećeg Nexus-a, kako god da se zvao.

Kako vam se sviđa Nexus X naziv? Šta mislite o Motoroli kao proizvođaču? Jel bi ga kupili?

[via AndroidPit]

Tags: BladeRunnermotorolaNexusNexus 6Nexus X

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Samo sam čekao kad će motorola da preuzme Nexus liniju. Ako bude vredan zamene petice, razmišljaće se o tome za koji mesec. 🙂

  • Kao ljubitelj Dickovih knjiga, mogu da kažem da mi se ideja dopada, odavno se čudim šta će biti kad se stigne do broja 6. Motorola – super, i da, verovatno kupujem sledeći Nexus (privatno verujem da nećemo dobiti samo jedan, već bar tri Nexus uređaja, tablet i dva telefona različitih veličina, ili dva tableta i dva telefona, aj videćemo).

    • Sa Motorolom nema greške kad je u pitanju flagship 🙂

      takođe, ako bude Moto … uzimam 100% … mada možda ne odmah … ipak je N5 jako dobra makina … ali videćemo. I da, takođe ljubitelj Philipa 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *