Google Nexus Tablet u saradnji sa Asusom, ima li šanse?

Objavio u 17/03/2012 u 14:51

Google-Nexus-Tablet

Pozicija Android tableta na tržištu, složićete se, nije na zavidnom nivou. Nekoliko tableta se samo ističu, poput: Amazon Kindle Fire i Asus Transformer Prime linije. Apple ovde definitivno dominira od prve do treće generacije iPad-a. Ipak, priča se da Google sprema nešto što će protresti tržište, barem prema izvorima dobavljača za Sjedinjene Države.

Nagađanja da Google ulazi na tablet scenu su počela kada je Eric Schmidt ne namerno, ili možda i namerno, otkrio da kompanija radi na tabletu “najvišeg kvaliteta“. Skoro su se mogle čuti glasine da je Google u pregovorima sa Asusom za proizvodnju Nexus brendiranog tableta. Tablet bi imao high-end hardver, do se Asus pokazao da zna kako integrisati Ice Cream Sandwich.

Asus je otpisao 7 inčni tablet MeMo 370T, koji je najavljen na ovogodišnjem CESu, a trebao je imati NVIDIA Tegra 3 četvorojezgarni procesor po ceni od 249 dolara. Priča se da će Nexus Tablet, dimenzija 7 inča i sa dvojezgarnim procesorom i Androidom 4.0, koštati između 149 i 199 dolara. Ako bi izašao po ceni od 149 dolara, bio bi jeftiniji od Kindle-a za 50 dolara.

Dobavljač tvrdi da je Nexus Tablet gotov i spreman za najavu na CTIA Tradeshow-u koji se održava 8.-10. maja. Ako je ovo tačno, verovatno bi se na tržištu našao početkom juna. Naravno, Google još treba da da zvaničnu izjavu.

Asus kao proizvođač Google Nexus Tableta za 149 dolara zvuči jako primamljivo, ali dok ne vidimo specifikacije, ne možemo ništa sa sigurnošću reći- Većina proizvođača i dalje izbacuje high-end tablete po ogromnim cenama. A sa druge strane imamo no name proizvođače koji pokušavaju da prodaju jeftine tablete kod kojih je kvalitet, blago rečeno, očajan.

Nadam se da će Google u saradnji sa Asusom izbaciti prosečan tablet po prihvatljivoj ceni kako bi malo pomrsio konce derikožama. 🙂

Tags: Asusdual-coregoogleIce Cream SandwichICSNexusquad coretablet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Voleo bih da vidim tablet po ovoj ceni, ali ne kapiram kako misle da zarade pare na tome 😕 . Možda očekuju veću zaradu na marketu .

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *