Tablet sa fleksibilnim displejom stiže od Samsunga

Objavio u 26/05/2013 u 17:10

samsung tablet fleskibilan

Samsung već duže vreme radi na savitljivim ekranima. Svi smo se pitali koja je primena, nagađali itd. Skoro su procureli renderi na nekom holandskom blogu gde se vidi koncept fleksibilnog tableta od Samsunga.

Renderi Samsung tableta koji su se pojavili na mobileak.nl predstavljaju stvarno kul primenu fleksibilnog ekrana. Međutim pitanje je da li renderi stižu iz Samsunga.

Međutim, pogledajmo specifikacije, koje uopšte nisu loše:

Fleksibilni AMOLED ekran

 • 1920×1080 FullHD
 • 10,1 inč
 • 2GB RAMa
 • 32GB interne memorije
 • Procesor 1,6GHz Exynos 5 Octa
 • 3MP prednja kamera
 • Baterija od 8000 mAh

samsung tablet flexible

Tablet bi trebao da se savija kao laptop, a ugrađeni držač bi dao stabilnost u ovom “modu”. Zadnja kamera nedostaje, ali prednja je dovoljno dobra za video konferenciju.

Tags: fleksibilni ekranFleksibilni tabletkonceptsamsung

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Dobra ideja, definitivno. Zvekneš Mobium tastaturu dole i eto priručnog laptopa, dušu dalo za komentarisanje..
  A zadnja kamera, ja znam jednu primenu, pazi sad: Google Translate. Naime, imam dečje slikovnice na 4 jezika. Okreneš kameru ka slikovnici, upališ Translate, dobiješ ikonu kamere; uslikaš deo teksta, Translate ga prepozna, prevučeš prstom i pojavi se prevod cele rečenice, a može i reč po reč. Probao sam sa francuskim, turskim i ruskim, radi sasvim solidno za potrebe prevođenja slikovnica 🙂 Takođe sasvim solidno ostavlje iUsere bez texta, lol.

 • I meni se sviđa ovo, mnogo dobra fora. Šta će ti zadnja kamera na tabletu uopste? Meni je to nekako glupo, znam kad sam bio na ekskurziji u Pragu pa sam se smejao Kinezima koji slikaju. 😀

 • Koliko kul, nije mi ovo palo na pamet, bas sam bio skeptican povodom primene, valjda zbog toga ja ne radim u SAMSUNGu…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *