Šta se do sad zna o Motorolinom Nexusu – X Phone

Objavio u 29/03/2013 u 10:49

Motorola X Google

Motorolino telo, Google-ov mozak, to je ono što ja zamišljam kada čitam glasine o X Phone-u. Dakle, već sam smorio sve oko sebe sa Motorola X Phone. Kao da znam sve o tome, a zapravo ne znam ništa. Nekako mi se uvukao pod kožu, šta ću 😀 Elem, veliki sam fan Motorole po pitanju izrade uređaja, za mene je jednostavno to to, pun pogodak. Međutim nikad se nisam osilio da kupim Motorolu, što zbog nedostupnosti na našem tržištu kvalitetnih modela, što zbog famoznog zaključanog bootloader-a i ostalih problema koje je Motorola pravila nama Flash Junkie-ima.

OK, u poslednje vreme se baš dosta piše po netu o planu Google-a u saradnji sa Motorolom da predstave X pametan telefon, pa čak i seriju X uređaja. Ekipa sa Android and Me je sastavila na jedno mesto sve što se dosad zna o ovome i navodno su iz “pouzdanih izvora”. Pa da počnemo:

Glasina broj jedan

Planiran datum lansiranja Moto X-a će biti negde u junu/julu 2013, zavisno od eventualnih proizvodnih problema.

Prethodno je procurela informacija da će predstavljanje biti juna 2013, tako da pomak za jedan mesec nije strašan. Kako kažu, sada se planira predstavljanje negde oko američkog dana zahvalnosti. Možda još informacija dobijemo u maju na Google I/O.

Glasina broj dva

X Phone prilagodljivost će biti limitirana na dizajn telefona (kombinacija boja i materijala kućišta, kao što su plastika, metal, karbon fiber…), interna memorija i personalizovana podešavanja softvera.

Originalne procurele informacije o prilagođenoj verziju su da će biti beskonačne, tako da sam i ja, kao i mnogi, pomislili da ćemo moći da menjamo čak i količinu RAM memorije. Iako sam malo razočaran novim informacijama, ipak prethodne informacije su bile “to good to be true”. Tačnije, nisam ni siguran kako bi se to izvelo.

Ove mogućnosti prilagođavanja softvera vidim kao mogućnost da se uloguje korisnik pre dobijanja hardvera na neki online servis, gde bi mogao da izabere koje aplikacije, wallpaper-e, melodije itd. želi da dobije instalirane a koje ne. Što ne bi bilo loše uopše za korisnike koji ne žele da rutuju uređaj.

x phone prototype

Glasina broj tri

Specifikacije Motorole X su prilično uporedive sa HTC One telefonom, ali definitivno nisu ubice iPhone-a i Galaxy S4.

Ono što je meni zanimljivo ovde jeste da telefon neće biti veći ili jednak dimenzijama od 5″ već manji od toga. Meni je 4.7″ sama gornja granica, tako da ovo zvuči dobro.

Glasina broj četiri

Moto X će imati Motorola logo na zadnjoj strani kućišta koji će služiti kao touch dugme preko koga ćete moći da zadajete neke komande telefonu.

Ovo još nije opovrgnuto, tako da postoji šansa da se ostvari. Iskreno mislim da bi ovo bila veoma zanimljiva opcija na telefonu.

Glasina broj pet

Motorola će i dalje nastaviti sa Droid serijom ove godine.

Google je priznao da će održati 18 meseci planiranu produkciju Motorole, tako da je ova glasina gotovo sigurno tačna.

Glasina broj šest

Motorola će izbaciti Nexus telefon do kraja godine, koji nije ni u kakvoj vezi sa Moto X linijom.

Iako priželjkujem da ovo bude tačno, mislim da će ipak LG praviti i sledeći Nexus telefon. Mada možda Motorola izbaci Nexus pored LG-a ;), možda tablet? Kao što je ASUS pravio Nexus 7.

Ako se ovo obistini, Motorola će morati da troši gomilu novca na reklamu, koje trenutno baš i nema. Što bi značilo da bi Google tu morao da uleti sa svojim kešom iz drugih izvora, ali mislim da je ovo veliki rizik koji Google neće dozvoliti sebi.

Glasina broj sedam

Google Watch (sat) će biti najavljen i prodavan u istom vreme kada i Moto X.

Sve glasine do sada ukazuju na to da će Google sat biti predstavljen ovo leto. Možda sat bude samo dodatna oprema za Moto X liniju? Ko zna, možda!

Ono što je dosada sigurno da nije tačno je da će Moto X imati mogućnost prilagođavanja RAM memorije.

Ne znam za vas, ali ja ću i dalje pratiti šta se ovde zbiva, mislim da iz ovoga može izaći samo dobro 😀

[via Android and Me]

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

13 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *