Sony Xperia Z – stiže nam još jedan full HD telefon?

Objavio u 06/01/2013 u 13:36

xperia_z_leak

Poslednjih par dana procurilo je nekoliko fotografija i rendera novog Sonijevog smartfona – Xperia Z. Očekuje se da će zvanično biti predstavljen na CES-u (Consumer Electronics Show) koji se održava u Las Vegasu i počinje 8. januara.

Ono što je do sada procurelo, jeste to da će telefon imati Full HD Reality display, a pretpostavke govore da će ekran biti dijagonale od 5 inča. Postoji i pretpostavka da će Xperia Z imati kameru od 13 megapiksela. Novi Sony smartfon će najverovatnije imati  i Qualcomm Snapdragon S4 procesor radnog takta 1.5 GHz kao i 2 GB RAM memorije. Očekuje se da će nova linija Sonijevih smartfona doći sa Jelly Bean 4.1 verzijom Androida, što već u startu ne zvuči privlačno sa stanovišta budućih update-a, jer svi smo upoznati sa činjenicom da Sony veoma zaostaje za konkurencijom kada je u pitanju update na nove verzije Androida. Pored modela Xperia Z, pominje se još i model Xperia ZL za koji se pretpostavlja da će biti LTE verzija.

xperia_z_zl

Više informacija ćemo svakako saznati tokom CES-a na kojem nas očekuje dosta novih predstavljanja.

Tags: CESSonyXperiaxperia zxperia zl

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *