Sledeći Google telefon će biti ogroman

Objavio u 27/07/2014 u 17:41

Google možda radi na velikom 5,9″ telefonu, koji očekujemo novembra, kako javlja Android Police.

Flagship modeli smart telefona iz godine u godinu dolaze sa većom dijagonalom ekrana. Google, u saradnji sa kompanijom Motorola radi na phablet-u, koji bi trebao da ima i senzor za očitavanje otiska prsta.

Još nije poznatko koji će naziv imati ovaj model, a Google i Motorola ga interno zovu “Shamu”. Neimenovani izvor je “šapnuo” ovu informaciju ekipi iz Android Police, a uz to poslao iz screenshot iz developerskog programa, gde se jasno vidi o kom uređaju je reč. Iz screenshot-a se vidi da se radi o bug-u u Android L, poslednjoj verziji OS-a koji je Google predstavio na poslednjem Google I/O.

Screenshot of issue - shamu

Screenshot of issue – shamu

Autori sa Android news bloga pominju da ovaj uređaj, “Shamu”, radi na kernelu koji je izvorno stvorio Google. Takve stvari se viđaju samo na Nexus telefonima i tabletima. Da bismo pojasnili, kernel je centralni deo operativnog sistema koja upravlja načinom na koji software i hardware imaju interakciju. Recimo da je kernel most koji spaja software i hardware i obezbeđuje njihov zajednički rad.

Tags: Android Lgooglenovi nexusshamu

Autor
bane Branislav Stojanović

Objavljenih tekstova: 2

Branislav Stojanović je iskusni brand manager sa jakim iskustvom u prodaji, obožava tehnologiju i veliki je fan LG, Nokia i Lenovo telefona. Trenutno koristi Nexus 4. Često testira i mnoge druge modele. Hobi su mu filmovi o kojima piše na njegovom sajtu filmodeer.com

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *