Prepoznavanje lica dolazi na ICS

Objavila u 30/09/2011 u 9:12

facial recognition

Opet je iscurela vest. 😀 Izgleda možemo očekivati funkcioalnost prepoznavanja lica na Android uređajima. Kako se može videti na iscureloj listi aplikacija koje dolaze na Nexus Prime telefonu, nalazi se i FaceLock. apk koja bi trebala da ima funkcionalnost prepoznavanja crta lica. Takođe, priča se da Google radi na poboljšanju API-ja za kameru, čime bi se otvorile veće mogućnosti developerima. Tako bi recimo u budućim telefonima mogli očekivati upotrebu prepoznavanja lica pri recimo otključavanju telefona. WOW Kakav SF!

Pogledajte tu listu aplikacija na Nexus Prime telefonu ovde.

Na osnovu ChromeBookmarksSyncAdapter.apk se može zaključiti da počinje inicijalna integracija Chrome-a sa Android telefonima.

Tags: AndroidFace RecognitionIce Cream SandwichICSPrepoznavanje lica

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *