Objavljene specifikacije tableta Toshiba Folio 100

Objavio u 29/08/2010 u 22:10

Toshiba Folio 100-leak

 

Posle svih vesti vezanih za Android tablete, izgleda da će biti rat za prevlast na polju tableta, posebno na Android tržištu. Ako ste mislili da će Galaxy Tab biti konkurencija iPad-u, pogledajmo Tošibin Android tablet nazvan Folio 100. Pa da vidimo specifikacije …

Pokreće ga Nvidia dual-core Tegra 250 procesor, koji će mu dati pristojnu snagu. Imaće 10 inča velik ekran, sa rezolucijom 1024×600 i mogućnošću slanja HD video signala preko HDMI porta. Tablet će imati 16gb interne memorije, ali će imati i slot za SD karticu, i USB pune veličine, kao i mini USB port. Pristup internetu će se vršiti preko Wi-Fi i 3G mreže. Takođe ima ugrađen Bluetooth. Poseduje i kameru sa prednje strane od 1.3 megapiksela koja će omogućiti video pozive.

Biće isporučivan sa Androidom 2.2, ali naravno Toshiba će se pobrinuti da sam interfejs prilagodi tabletima. Preko ovog tableta će se vršiti promocija Opera Mobile Browser-a koji će podržavati Flash 10.1. Nadamo se da Flash neće jesti bateriju. Toshiba obećava 7 sati autonomije. Postoje glasine da će isporuka krenuti u Oktobru, mada još uvek ništa nije potvrđeno.

[via electonista]

Tags: 2.2flashnvidiatablettegraToshiba

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *