Motorola Moto X: sav taj hype!

Objavio u 23/07/2013 u 13:44

motorola logo

Cela priča oko ponovnog vraćanja Motorole na tržište nakon kupovine od strane Google-a ne prestaje. Čak šta više, konstantno pristižu informacije, fotografije, specifikacije … Sada se dosta toga zna, pa da sumiramo:

Većina je mislila da će Moto X, XPHONE i kako se sve još nije zvao ovaj telefon, stići sa vrhunskim specifikacijama, međutim ovo nije slučaj. Android Police se dokopao specifikacija koje su:

  • Dual-Core 1,7GHz Qualcomm S4 procesor
  • 2GB RAM memorije
  • 4,7 inča ekran sa 720×1184 rezolucijom
  • 2,1MP kamera s prednje strane
  • 10,5MP kamera sa zadnje strane
  • 16GB prostora
  • Android 4.2.2, a verovatno i Android 4.3 kad izađe

Ovo i nisu neke “vrhunske specifikacije”, ali hajde da budemo realni. Dual-Core procesori su još uvek dovoljni za odličan rad poslednjeg Androida, 2GB RAM memorije postaje standard bez kog se ne može, 4,7 inča … ne treba ići preko, kamera od 2,1MP s prednje i 10,5MP sa zadnje je sasvim dovoljno … Ovo jeste danas mid-range, ali ako, kao što će verovatno i biti, Google odradi sam Android koji će biti skoro stock, mislim da će ovo čudo leteti i biti odlično za ugovor od dve godine.

Sve je to super, samo da ne odvale cenu … po nekim najavama, Moto Z bi treba da košta 250-350 dolara u USA, što bi bilo isto toliko i kod nas. E sad, ako cena bude ova, onda će to posle Nexusa biti možda i najisplativiji telefon.

Pre neki dan su izašli i prvi leak-ovi aplikacije kamere koji pokazuju zanimljive novosti.

Kontrola će se vršiti preko “kontrolnog točka” koji se svajpuje sa leve strane. Tu su one najčešće korišćene opcije za blic, fokus, panorama itd. Verovatno će pritiskom ili prevlačenjem preko ikona biti moguće okretati točak za više opcija. Takođe izgleda da sklanjanjem prsta sa ekrana, ovaj točak se vraća u svoju inicajlnu poziciju.

Svajpom sa desna na levo se ulazi u galeriju, kao što je to slučaj i sa post ICS camera aplikacijom.

Takođe “SLO” ikona ukazuje na Slow Motion snimanje.

A evo i nekoliko horizontalnih screenshot-ova gde je prikazano da je uključena opcija za slow motion i snimanje zvuka. “Quick Capture” opcija je takođe prezentovana u likovanom reklamnom videu gde je moguće da otvorite aplikaciju kamere i sa dva brza poteza iz bilo kog dela telefona, pa čak i kada je telefon ugašen ulazite u kameru.

Jednostavnim pritiskom na ekran se fokusira i “hvata” fotografija (u jednom potezu), dok dugim pritiskom se dobija “burst” mod, tj. više fotografija zaredom. Slajd gore-dole će zumirati.

Takođe se sad zna i da će Motorola Moto X stići 1. avgusta 😀

Moto X 1. avgusta

Šta mislite o Moto X telefonu? Ima li šanse da bude popularan telefon? Ja se samo nadam da neće biti ekskluzivan samo za Severnu Ameriku i da će stići i kod nas.

Mislim da je došlo vreme da stanemo sa budženjem hardvera, sada softver treba usavršiti …

[camera screenshots via Android Police]

Tags: kameraMoto XmotorolaSvajp

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *