LG planira na CES 2012 da predstavi telefon sa Intel procesorom

Objavila u 04/01/2012 u 19:39

LG intelUskoro će CES 2012 (jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike u svetu) na kojem možemo očekivati da će se velike kompanije pokazati što bolje mogu i da ćemo videti mnoge najave za ovu godinu.  LG je već najavio da će na ovogodišnjem CES-u da predstavi Android telefon koji radi na Intelovom procesoru. Telefon će imati Intelov novi čip za mobilne uređaje, Medfield SoC (System on a Chip).

Ne zna se tačna specifikacija ovog telefona ali su i te informacije iscurele. Navodno u pitanju je LG Optimus 5 sa ekranom 4,5 inča IPS displejom sa 720p HD rezolucijom. Očekuje se da telefon podržava 4G, da ima 3D displej i dve kamere od 8 i 2 megapiksela. Videćemo za desetak dana na CES-u. 🙂

Medfield SoC bi trebao biti sledeća Intelova generacija Atom mobilnih čipova. Izgleda se Intel ozbiljno okrenuo mobilnoj industriji. Radi se o 32 nm čipu gde je Medfield zapravo kodni naziv. I ovo je prvi pravi Intelov SoC i prvo duboko integrisano rešenje.  Ovo nisu neke zvanične informacije, ali priča se o nekim brojkama u vezi “Medfield Tablet Platforme”. Kažu da se radi o procesoru na 1,6 GHz x86 arhitekture, 1 GB LP-DDR2, 10.1 inča ekran sa rezolucijom 1280×800 piksela.  Na tabletu sa opisanim hardverom se nalazi Honeycomb verzija Androida a u planu je isporuka tableta sa Android verzijom 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Izvršeni su benchmark testovi na ovom tabletu i Medfield 1,6 GHz je imao skor od oko 10,500 u Caffeinemark 3. Komparacije radi, Nvidia tegra 2 ima skor 7500 a Qualcomm Snapdragon MSM82600 skor od 8000. Samsung Exynos ima skor od 8500, ali ne znam kakav skor bi imala na primer Tegra 3 koja je već na tržištu. Videćemo u ovoj godini.

 

Tags: AtomčipElektronikaIntelLGprocesorsajamtablettestx86

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Баш ме интересује да ли ће нешто ново Интел донети на мобилну сцену.

    Није им дизајн одвратан већ немају дизајн, лутају константно па онда избаце један леп а један “ружан”… Ја рецимо имам леп (ГТ540) 😛

  • Dzaba im Intel-ov procesor kad im je dizajn odvratan.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *