Kakva je sledeća verzija Androida – Gingerbread?

Objavila u 18/10/2010 u 23:46

Android Gingerbrean na telefonu Nexus One

Ljudi sa sajta Phandroid su imali priliku da na telefonu Nexus One, Google insajdera vide kako će izgledati sledeća verzija Androida 3.0 – Gingerbread. Na osnovu njihovih utisaka napisali su podugačak tekst na blogu koji možete pogledati na datom linku.

Phandroid ekipa je poprilično nahvalila poboljšanje u samom dizajnu interfejsa. Kako kažu, biće sve zelenije u duhu Androida sa kombinacijom narandžastih delova interfejsa. Ikonice su redizajnirane i mnogo čistije i jednostavnije. Možemo očekivati i “bounce” efekat na nekim dugmićima.

Gingerbread će imati i više nativno integrisanih Google aplikacija, Youtube aplikacija je redizajnirana, radi se na integrisanju Google Video Chat-a. Kako kažu, oseti se i hardversko ubrzanje jer se Gingerbread ponaša laganije i brže nego Froyo.

Naravno da ovo nije sve što nas očekuje i ovo nisu zvanične informacije, ali su iz pouzdanog izvora i veoma su ekskluzivne.

Gingerbread je najavljen prvobitno za kraj 2010. godine ali će najverovatnoje da se pojavi početkom 2011. godine.

Tags: ekskluzivaGingerbreadnexus one

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *