HTC se okreće stock Androidu u novom Desire 310 modelu?

Objavio u 05/02/2014 u 17:21

HTC je, namerno ili slučajno, objavio specifikacije za HTC Desire 310 modela na njihovom sajtu nedavno. Ovo je unapređeni HTC Desire 300 koji dolazi sa quad-core 1.3GHz MediaTek MT6582M procesorom, 4,5″ ekranom rezolucije 480×854, 5MP kamerom, 4GB interne memorije i slotom za SD karticu. Međutim, uređaj će imati samo 512MB RAMa što je poprilično malo za današnje standarde, ali ako je po Google-ovoj priči da KitKat radi i na ovim uređajima dobro, onda se možda pokaže i kao dobar.

Ali ono što je još zanimljivije od svega je da su procureli screenshot-ovi od strane miyachiki-a gde se vidi stock Android sa Blinkfeed-om.

Ovo je potpuno drugačiji pristup nego što to HTC inače radi. Uglavnom HTC isporučuje uređaje sa Sense interfejsom, a ako novi Desire ima stock Android, pitanje je zašto?

Nexus uređaji su uvek imali stock Android interfejs, i mnogi ljudi ih upravo zbog toga i preferiraju. Motorola je krenula tim putem sa Moto X i Moto G telefonima. Možda je HTC odlučio da na slabijim uređajima ipak pruži korisnicima stock iskustvo jer Sense zna da bude glomazan? A Desire 310 ima samo 512 RAMa.

MediaTek procesor je takođe nešto što se retko viđa kod HTCa. Uglavnom je to SnapDragon ili ponekad Nvidia. Moguće da je upravo zbog ovog procesora HTC odlučio da ide stock putem? Moguće je i da se HTC okrenuo low i mid segmentu sada i da kreće sa stock iskustvom radi uštede, kao i MediaTek procesorima? Ništa se ne zna, samo nagađam.

Skrinšotovi pokazuju i to da Desire 310 ima on-screen dugmiće umesto kapacitivnih. Nešto što se očekuje i kod HTC M8 telefona.

Iskreno, ne znam šta da mislim više. Moguće je i da je HTC namerno pustio ove informacije da vidi kako će masa reagovati. Ako reaguje pozitivno, možda zaista krenu ovim putem? Šta vi mislite?

[via: HTC Source]

Tags: AOSPBlinkFeedDesire 310htcStock Android

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Reagujem pozitivno – odlican potez (ako se pokaze tacno, naravno). Mid-segment ne obiluje stock Androidom, naprotiv, Motorole se jedva prodaju van USA (ne nasom krivicom) – ovo bi mogla da bude sjajna stvar, ako prodje. Go, HTC!

  • Ajmo HTC! Samo napred! Tu smo da podržimo ako uradite nešto valjano 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *