Ovo je HTC M7 + Sense 5.0?

Objavio u 21/01/2013 u 14:12

Jutros su se na netu pojavili renderi navodno HTC M7 telefona za koje su svi pričali da su lažni, međutim nakon toga se pojavljuju fotografije istog telefona koje izgledaju maltene identično onim renderima.

HTC M7 1HTC M7 2

Ono što se na ovom telefonu da primetiti jesu izmenjeni hardverski dugmići, tačnije dugme Home je prebačeno na desno, a dugme za poslednje otvarane aplikacije je stavljeno u sredinu. Dešnjaci bi sigurno voleli da je dugme Back prebačeno na desnu stranu.

Sense 5?

HTC Sense 5.0 leakIsti lik, koji je objavio ove slike, rekao je da uz ovaj fon dolazi i Sense 5.0 korisnički interfejs. Čak je prikazao i par screenshotova nove generacije Sense-a. Vidi se da je početni ekran blago izmenjen, ima redizajnirane ikonice i redizajniran čuveni hateceov sat vidžet. Ukoliko je ovo stvarno Sense u svojoj petoj verziji, onda svaka čast HTC-u jer polako ali sigurno izbacuje šarenilo i kičericu koja je krasila prethodne verzije Sense-a i stavlja poentu na jednostavnost i minimalizam.

Šta vi mislite, da li je ovo stvarni HTC M7 ili ste primetili nešto na slikama što ukazuje da je ovo još još jedna laž?

Tags: HTC M7Sense 5

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Mene je upravo ta jednostavnost odvratila od kupovine SAMSUNG GALAXY SIII. HTC ima najlepsi UI od svih androida…

 • Na ovu stranu se moralo, raduje da je htc to shvatio. Holo, ili bar nalik na holo, je jako popularna tema, i Froyo-like Sense je stvarno svima dosadio (priznavali oni to ili ne). Sviđa mi se kako izgleda ovaj Sense (verujem da je leak autentičan), nadam se da je htc obratio pažnju na svoj RADIO, opet mi prijavljuje neki kolega da ima problema sa uspostavljanjem poziva na htc One V (zato sam prodao Sensation) – valjda su svesni da imaju taj problem. Na leak-u koji sam pre par dana video bili su vidljivi zvucnici na prednjoj maski, njih dva komada, što je upućivalo na stereo. Ovde se ne vide – što je šteta 🙁 Meni je dobra vest da htc još uvek nije napravio novi Nexus, jer se nadam da hoće, kad meni dosadi moj telefon – krajem godine možda, ili početkom sledeće?
  Sve u svemu, obećavajuće. Ajmo htc, poješće te Sony – vidi šta sve oni prave…

 • Sense sa nekim minimalistic ikonama… zadovoljan sam u sustini, ali bi’ ga prelepio jednim stock-om instant.

  • Hmmm. Pazi, ovako ja to vidim (što znači, ne tvrdim, samo tako vidim): stock Android VS OEMs customization= speed and stability VS functionality. Voleo bih da se ove dve suprotnosti izjednače u nekoj doglednoj budućnosti, ali do sada je bilo tako, i izbor je time uslovljen – ja recimo više cenim funkcionalnost, i držim se fabričkog ROMa, malo presređenog ubrzanog de-bloatovanog obogaćenog, kad god takav postoji, pa bio on Sense, Nature UI ili koji god. Kad jednom prelomim i cena me otera na Nexus-a, a to će se neumitno desiti, pokrivaću stvari na koje sam navikao out of the box aplikacijama, ali do tad, uživaću u tome što je neko seo i napravio unapređenje koje radi “iz kutije” pa makar sve to zajedno bilo malo sporije i manje stabilno. Nisam ni jedini, inače bi svi terali CM ili AOKP…

   • Pa npr Note II ima neke funkcionalnosti (preneli su to i na S3) … split screen, funkcionalnosti olovcice itd itd, naravno da u tim slucajevima vredi ostati na ToucWiz, ali u slucajevima gde nema slicnih tweakova… CAO!

    • Nisam koristio olovčicu, ne znam ni da li bih, da je imam, al split screen je sigurno beskoristan i na 5.5″ kao i na 4.8″. Nije to dovoljno ekrana da bi ga polovio. Da je na 7″ možda, samo možda.
     Ono što ja koristim na S3 su smart view (ne gasi ekran dok vidi da ga gledaš), direct call (pozove ako prineseš telefon uvetu dok je na određenom kontaktu, ili u sms poruci, taj kontakt/pošiljaca), blocking mode (blokira sve osim one koje ti navedeš da zovu i/ili šalju poruke), smart alert (vibrira kad ga podigneš ako ima nešto u notifikacijama), turn over to mute/pause (ne traži objašnjenje). Pošto imam i N7 kući, znam da ovo ne postoji u stock android, i da je N7 telefon, te bi mi stvari sad nedostajale – prosto je telefon PAMETNIJI sa njima, a pričamo o smart telefonu… Siguran sam da za sve ovo postoji app – ali meni sad nisu potrebne, i to je ONO.

     • Nemam nijedan od pomenutih telefona pa ne znam sta bih koristio, ali rekao sam, ako ima tweekova vrednih paznje, ok … ako nema , cao. Stock je lepsi (zavisi od ukusa), brzi, bez bloatware-a…

      Ako imas Note 2, olovcica bi trebao da bude jedna od bitnijih stvari, da ne kazem nekima selling point, tako da gubitak funkcionalnosti iste nema smisla.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *