Da li je ovo LG Nexus, novi Google telefon? Izgleda da jeste.

Objavio u 09/10/2012 u 14:40

Na internetu u proteklih 12 sati se dešavalo mnogo toga interesantnog u vezi sa novim Google telefonom.

LG Nexus prototip

Prvo su se na XDA forumu pojavile slike prototipa LG Nexus telefona, na žalost taj album sa slikama više ne postoji, ali uspeli smo da ukrademo par slika da vidite. Na osnovu oznaka koje se nalaze na slici, pretpostavlja se da je ovo onaj LG Optimus G jer ima baseband M9615a, LGOG ima MDM9615, na kernelu je natpis adudani, tj. prezime jednog od Qualcomm inženjera, a i na osnovu izgleda može se pretpostaviti da ima ekran 4.7″, verovatno rezolucije 1280×768, kao LGOG. Kod ovakvih iscurelih fotografija me oduševljava to što u doba fotoaparata sa 999999 megagigapixela ti ljudi kao da fotografišu fiksnim telefonom.

LG Nexus pravi

Ali avaj, nakon toga su se pojavile slike (izgleda) pravog LG Nexus telefona koje su malo drugačije od prototipa. Informacije i slike su sa beloruskog sajta Baraholka, a na osnovu slika vidi se da ovaj uređaj ima takođe oznaku “Full JellyBean on Mako”, verzija Androida je Jelly Bean Maintenance Release 1, što znači da bi trebalo da ima JB 4.2, dok se na osnovu oznaka može zaključiti da je ovo model LG E960, a i izgled podseća na sve prethodne modele Nexus telefona. Meni najviše liči na Huawei Ascend G300.

 

Tags: Android 4.2E960GuglfoniscureloLG Nexusnovi Gugl telefonOptimus Gprototip

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Haha…nemas potrebe. 🙂

  Nece da mi selektuje tu rec i Bog. A mrzi me da pisem ponovo pola posta….
  Nije hteo da prebaci na mobile view nego bilo nesto izmedju…ocistio kes, sad radi.

  • Ja s vremena na vreme clear-ujem cache sajta kad napravimo neke izmene, tako da moguce da tad s*ebe mobile temu 😐

   Da se vratim na temu: nisam odusevljen sto ce 99% LG da radi, al sta je tu je, mozda od ovoga ispadne i nesto kul 🙂

   Inace te leak fotke … to garant jer na brzinu fotkaju dok sef ne gleda 🙂

 • Nah…. LG mi nesto nije in… Bolje da su je samsung/htc. Ali verujem da gugl ivako zeli da se “uziLGu zato sto pravi telefone na android platformi. A i sada su u problemima pa malo da im pripomognu u muci i zadrze jos jednog giganta u trci. Iskusan je gugl.

  “uziLGu= oduzi LGu …ali nmg da ispravim posto sam na fonu a mobilni sajt ima nekih problema. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *