Android 5.1 Lollipop uskoro na Nexus uređajima

Objavio u 04/02/2015 u 17:59

Pre nekoliko sati je ekipa sa Android Police-a primetila nekoliko posminjanja Android 5.1 verzije na indonezijskoj Android One stranici. 5.1 je poveći skok sa verzije 5.0.2. 5.0.3 se očekivao kao izdanje sa popravkama grešaka, tako da vrlo verovatno postoji više izmena nego što se očekivalo.

Evo i nekoliko fotki koji dokazuju postojanje istog:

Kako update još uvek nije krenuo, još uvek ne postoji changelog, ali očekujemo da će se uskoro pojaviti. Očekujemo da će biti dosta popravki bagova a vrlo verovatno će popraviti i bag sa memorijom koji uzrokuje da uređaj dosta uspori prilikom uzastopnog pokretanja i gašenja aplikacija.

U međuvremenu, pogledajte članak na AndroidPit sajtu koji je prošlog meseca objavio neke moguće izmene.

Android Police (tačnije autor Artem Russakovskii) je pročeprkao po logovima servera i primetio LMY29F verziju koja se do sada nije pojavljivala, kao i varijacije na temu. Tako da, očekujemo sleće verzije:

 • Android 5.1; Nexus 5 Build/LMY29C
 • Android 5.1; Nexus 6 Build/LMY29C
 • Android 5.1; Nexus 6 Build/LMY29D
 • Android 5.1; Nexus 9 Build/LMY22E
 • Android 5.1; Nexus 6 Build/LMY22E

Šta očekujete da bude popravljeno u novoj verziji? Jel imate problema sa trenutnom?

[via Android Police]

Tags: Android 5.1lollipopNexus
eboye

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1136

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • eboye

  Ja imam problem sa kamerom na Nexus pet. Failed to initialize camera. Vrlo često.

  • eboye

   Ja sam primetio da se to desava u sledecem slucaju:

   1. Otvoris Photos aplikaciju
   2. Minimizujes Photos aplikaciju na Home umesto da zatvoris na back
   3. Upalis kameru

   Probaj da izadjes iz Photos aplikacije na back, trebalo bi da onda radi kamera 😉

  • eboye

   Ja sam takođe imao problem sa kamerom, ali i na KitKat-u i na Lollipop-u… mislio sam da je do Google Camera aplikacije i tražio sam svuda neko rešenje, ali ga nije bilo – svaki put kada pokrenem kameru kaže Can’t connect to camera. Ja onda uradim restart, radi neko vreme pa opet isto. Probao sam i različite rom-ove i bez root-a, sve isto.
   I onda sam pre 2 meseca instalirao Cataclysm rom koji je u opcijama imao App ops, gde sam video da kod Viber-a, svaki put kad uđem u App ops piše za kameru – used 10 mins ago. Ajde rekoh, da probam da zabranim da koristi da vidim da li ima uticaja – i evo do danas ni jednom nije zabola kamera, bilo da je pokrećem sa lockscreen-a ili recents-a ili drawer-a, radi savršeno.

   • eboye

    Heh, nemam Viber instaliran pa se ne dešava. Hvala za info 😉 Inače App Ops imaju skoro svi ROMovi bazirani na CyanogenMod-u 😉

    • eboye

     Znam to, ali još nisam spreman za cm12, a i od kad koristim Cataclysm nemam potrebu za drugim rom-om 😉
     Inače, Cataclysm nije zasnovan na Cyanogen-u, već developer kaže da koristi jedinstven način spajanja google img-a i aosp source-a i sam radi sve modifikacije… interesantnu filozofiju ima… 😉

 • eboye

  Na nexusu 7, posle update-a na 5.0.2 ne radi app D3GO. Aplikacija prijavljuje da je tablet root – ovan, ali nije. Inace SBB i autori aplikacije najavljuju update aplikacije “uskoro”. Njihovo uskoro traje vec jedno godinu dana, jer i u androidu 4 isti problem se javljao sa velikim brojem uredjaja. Izvinjavam se jer se vase pitanje odnosilo na verziju androida, a ne na aplikacije koje nisu prilagodjeneovo, ali napisao sam ovde, mozda neko ima slicno iskustvo i resenje problema. Hvala

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share