Sakrijte foldere od Gallery aplikacije

Objavio u 28/04/2011 u 17:17

Svi smo primetili da se galerija s vremenom toliko uveća da je skoro nemoguće prelistavati je a da ne morate da čekate da se sve slike učitaju. Ovo zna da bude jako frustrirajuće ukoliko imate puno slika na telefonu. Međutim, galerija vam pronalazi i foldere koji imaju ikone aplikacija i gomilu stvari koju možda i ne želite da budu dostupne. Srećom postoji jednostavno rešenje.

Dovoljno je da folder koji ne želite da se nađe u galeriji preimenujete tako što ćete dodati tačku ispred imena. Pa npr. ako je ime foldera bilo Slike, sada će biti .Slike. Svi koji dolaze sa Linux-a znaju da tačka ispred imena foldera sakriva folder, pa pošto je Android derivat Unix-a, tako i ovo pravilo važi. Kao dodatak tome, ukoliko ne želite da preimenujete folder iz nekog razloga, moguće je dodati prazan fajl sa imenom .nomedia i Android će odmah znati da tu nema ništa što se tiče multimedije i neće ni zalaziti.

Ovo vam može ubrzati učitavanje galerije i olakšati nalaženje onoga što vas interesuje.

Za korisnike sa root pristupom, predlažem da probaju aplikaciju po imenu SD Card Speed Booster koja će uvećati veličinu keša, pa samim tim ubrzati učitavanje sa SD kartice. Samo budite obazrivi sa podešavanjima, nemojte ići jako visoko, prvo probajte sa manjim vrednostima, pa stepen po stepen, jer možete opteretiti karticu. Uglavnom moja kartica je klase 6 i sasvim dobro radi sa 2048kb keša.

[thankyou]

Tags: brzinagalerijagallerykarticasd

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *