Rutovanje, otključavanje bootloadera i instalacija custom roma na HTC Wildfire

HTC Wildfire Buzz

HTC Wildfire, sada već jedan od starijih Android telefona, sa solidnim procesorom od 528 MHz, 384 MB RAM memorije i očajnim ekranom, odavno plače za nekom novijom verzijom Androida, međutim njegov tatko HTC nije to hteo da mu pruži. Ali XDA Developers zajednica i mi smo rešili smo da izađemo u susret vlasnicima istog i objasnimo im kako da doteraju svoj telefon da radi kako treba i sami nastave da apdejtuju svoj Wildfire. Doduše developeri su to odavno uradili, a mi vam pišemo tek sad jer nismo imali niti jedan HTC Wildfire u našim gikovskim rukama.

Za ovaj proces vam neće trebati više od 10 minuta.

Rutovanje i otključavanje bootloadera pomoću Revolutionary alata

Po netu se priča kako Revolutionary alat radi samo na određenim verzijama Androida i HBOOT-a, međutim meni je sve prošlo kako treba iako sam na Divljoj Vatri imao verzije koje navodno ne rade. U suštini, bitno je da imate HBOOT verzije 1.01.0001. Proverava se ovako: Power Off > VolumeDown + Power.

1. Da bi Revolutionary radio, prvo treba instalirati Fastboot drajvere i uključiti USB Debugging. Povežite fon sa kompom preko USB kabla, ubacite fon u HBOOT (isključite telefon, zatim držite VolumeDown + Power) pa klik na Fastboot i na kompu preko Device Managera instalirate ove drajvere.

2. Skinite Revolutionary alat i pokrenite ga, telefon će se prepoznati i dobićete kod, u tabeli na sajtu podesite parametre shodno vašem telefonu i unesite kod da biste dobili serijski broj.
3.Serijski broj unesite u Revolutionary prozor gde se traži i kad se proces završi telefon je dobio root privilegije, instaliran mu je recovery i otključan bootloader. WOOT!

Instalacija custom roma

Pre nego što započnete, uradite bekap, ukoliko su vam podaci sa telefona mili.

1. Skinite neki rom za Wildfire sa neta, recimo poslednju verziju Cyanogen Mod 7.1 koju sam ja koristio i prekopirajte ga na memorijsku karticu.

2. Uđite u Fastboot pa u Recovery, zatim uradite Wipe Data/Cache/Dalvik Cache (ovo briše sve sa interne memorije)
3. Idite na Install from zip, tu odaberete rom i instalirate ga. WOOT #2!

Nakon toga instalirajte Google Apps (Market, Gmail i ostalu ekipu) isto kao custom rom. Skinite ih odavde.

Eto, to je ceo proces. Možda deluje, ali uopšte nije komplikovano. Revolutionary je stvarno kul alat, jer se sve radi jednostavno da jednostavije ne može biti! Kad sam ja negde krajem 2010. godine radio sve ovo na svom telefonu, tu je bilo nekih Linux cedeova, kojekakvog koda i ostalih gluposti, sada je sve lako.
Ispljunite utiske u komentarima!

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

Objavljeno u Uputstva

Coby

Goran
Svoboda
Objavio tekstova:
Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Komentari su zatvoreni.