Rutovanje HTC Desire HD [video] i novi alat

Objavila u 28/10/2011 u 21:26

Advanced Ace Hack Kit screenshot

U januaru ove godine, kolega eboye je napisao uputstvo za rutovanje, S-OFF-ovanje i flešovanje recovery-ija na HTC Desire HD telefonu. I to uputstvo i sada možete naći ovde. Pre par dana na XDA televiziji se pojavio video klip kako rutovati Desire HD sa novim alatom. Alat se zove Advanced Ace Hack Kit i može se skinuti sa ove teme sa XDA. Ovaj fantastičan alat rutuje, S-OFF-uje i instalira recovery u nekoliko klikova, fanastično! Na datoj temi na xda forumu pročitajte obavezno sve pre nego što upotrebite alat, radi vaše bezbednosti i da ne bi brikovali telefon. Veliku zahvalnost za ovaj alat dugujemo RevSkills http://psas.revskills.de/?q=goldcard [Donacije ovde] i Electronic Frontier Foundation http://www.eff.org/ [Donacije ovde] .

Kako se koristi alat možete videti na video klipu:

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: alatcustom romDesire HDhtcimagerecoveryrutovanjeS-OFFvideo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

11 komentara, pridruži se diskusiji!
 • AAHK je kako mogu da vidim deo prošlosti jer nema više podrške za njega, moji pokušaji da dobijem s-off na mom telefonu su nažalost nespešni. zanima me ako je neko imao slična iskustva i da li možda neko zna šta mi je dalje činiti :(…

  *dosad sam odradio HTC DEV unlock (sa zvaničnog sajta)
  *Instalirao cwm recovery i trenutno imam prividni root na telefonu ali to nije valjda do kraja odrađen posao, ako sam najbolje razumeo do sada sve.

  Ono u čemu sam pogrešio jeste da sam greškom izbrisao prvi backup orginalnog rom-a sada samo imam kopije rom-a koje je valjda u nečemu cwm recovery izmenio pa je teže uraditi s-off.

  evo opisa telefona i softvera:
  HTC Desire HD A9191
  Android verzija : 2.3.5 (ovo je updajt verzija, telefon je isporučen sa ranijom verzijom, čini mi se FroYo)
  HTC Sense: 3.0
  Broj softvera: 3.13.720.2 (Ovo je neka azijska verzija ili Indijska verzija softvera, nikako da nadjem origina rom na netu koji odgovara)
  Verzija osnovnog opsega: 12.65.60.29U_26.14.04.28_M
  Broj verzije: 3.13.720.2 CL208029 release-keys

  ima li neko možda orginalni rom za ovu verziju softvera ili može da pomogne oko daljih koraka za s-off i isntlacije custom rom-a

  hvala unapred i poz svima

 • A evo i odgovora:
  “If you are running WWE build versions 3.06.405.1, 3.12.405.1 or 3.13.161.3 a full downgrade is required, which means your data WILL be lost. This kit will autodetect this version and perform the full downgrade, if needed. Once the downgrade is complete, you can set up the phone and rerun the hack kit to complete the process.
  This kit will hack all other known versions without data loss.”

  Da li se ovo odnosi na aplikacije ili kompletno brise sve sa kartice?
  I postoji li mogucnost bekapovanja aplikacija?

  • A evo sta je prije dva dana rekao majstor koji je napravio oavaj alat:

   “Currently, there is no stable root for Sense 3 builds (including those) without downgrade.

   Once you get s-off, you can go back to your current build and root properly. You will still lose data.”

 • Trebam uzeti desire hd ali je odradjen update na 2.3.5 i sens 3.0 da li ce biti problema prilikom rutovanja? jedino su mi ove informacije dostupne.

  • I mene isto zanima.
   I ima li kakvih iskustava za ovaj alat. Jos nisam rutovao telefon a ne bih htio da ga spalim.
   A cini mi se puno jdnostavnije nego ono uputstvo sa downgrade-om.

 • imam problem sa root,ovanjem htc desire hd da li postoji neka aplikacija kao sto je z4root koja sama odradi root da bi mogla da update ujem noviju veziju na svoj fon ? unapred hvala

 • Sjajan alat, radi kao sat!
  Bez downgrade-ovanja telefona, gubljenja podataka…
  Ko čeka – dočeka! 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *