Primenite novi ICS Roboto font

Objavio u 24/10/2011 u 14:10

Novi ljubimac svih pravih Androidaša, Ice Cream Sandwich, stigao je sa novim fontom koji se zove Roboto.

Za sve vas koji želite odmah da ga primenite (ili bilo koji drugi font) na svom full rutovanom (S-OFF) telefonu, uradite sledeće:

1. Preuzmite font pakovanje odavde i prekopirajte ga na SD karticu.

2. Instalirajte sa Marketa  Font Changer.

3. Otvorite Font Changer > Advanced > DroidSans.ttf (taj font je font koji menjamo, odnosno glavni font na Android OS-u).

4. Pronađite folder gde su Roboto fontovi i primenite Roboto-Regular.ttf.

5. Restartujte telefon i osetite delić Ice Cream Sandwich-a!

Ako želite da vratite stari font, na gore opisan način primenite font DroidSans.ttf koji se nalazi na SD kartici u folderu .fontchanger/backup.

Ovo je ujedno i jedan od načina za menjanje svih fontova na telefonu.

Meni je Roboto lep, samo me nervira što je sedmica grbava. 🙂

 

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj.

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe. 

[thankyou]

Tags: fontFont ChangerIce Cream SandwichRobotouputstvo

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Стварно сам ћорав али разлика је толииииико мала да нећу ни разматрати убацивање истог али би могао да падне неки други фонт 🙂

  Примедба на текст, посебно је напоменут одређен карактер а није дат приказ истог!!!

  • U pravu si, razlika jeste mala, ali primeti se dosta kada ga ubacis. U sustini, font je promenjen prvenstveno jer se DroidSans ne vidi dobro na ekranima visoke rezolucije koji dolaze. Primedba se odbija, jer je misljenje u vezi pomenutog karaktera licno, ne utice na siroke narodne mase. 😀

 • Ja sam Roboto odmah instalirao cim se pojavio SDK, iskreno nije velika razlika u odnosu na DroidSans, a jest ta 7ca malo grbava 🙂

  Roboto je odlican kad je velicina fonta veca od 14pt tad je mnogo jasniji od DroidSans-a. Probao sam u Photoshop-u da vidim razliku 😉

 • Meni je DroidSans elegantniji 😛

 • Ti si corav. 😀 Roboto je nekako debeljuskast i zaobljen, DroidSans je tanak. Uporedi slovo S na slikama gore i na svom telefonu.

 • Јел на сликама тај нови фонт или сам ја ћорав јер не примећујем разлику o.O

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *