Nadogradnja za Motorola RAZR XT910 na ICS 4.0.4

Objavila u 22/08/2012 u 12:40

moto_ics

Na Motorolinom sajtu je objavljeno da je upgrade za Motorolu RAZR za evropsko tržište na ICS 4.0.4 pušten u trećem kvartalu. Mi nismo dobili informacije da je nekome stigao ali Milan je našao način da “ručno” uradi ovaj upgrade. Evo i uputstva:

U ovom uputstvu ću vam objasniti kako da ručno apdejtujete vašu Motorolu Razr XT910 potpuno legalno bez rutovanja ili bilo kakvih nedozvoljenih radnji štetnih po vašu garanciju. Inače ovakvim postupkom se u servisu vraća telefon u fabričko stanje. Ako ne možete više da čekate kao ja uzmite stvar u svoje ruke u ovom slučaju telefon 🙂 i veoma jednostavno instalirajte najnoviji Android 4.0.4 na vašeg ljubimca.

 1. Skinuti željeni softver za Razr tj, za željenu oblast http://sbf.droid-developers.org/umts_spyder/list.php i proveriti sa MD5 programom da li se MD5 kod poklapa jer to zavisi da li se softver pravilno skinuo.
 2. Ja sam ovu verziju izabrao SPDREM_U_01.6.7.2-180_SPU-19-TA-11.2_SIGNEuropeAustraliaEMEA_USASPDRICSRTGB_HWp2b_Service1FF_fastboot.xml.zip
 3. Instalirati Motorola drajvere na računaru (ako već niste) link
 4. Instalirati RSD Lite

Sada trebate da uđete u Fastboot mode, da bi ste ušli u njega isključite telefon Off, zatim držite dugme za (pojačavanje +) i za (stišavanje -) i dugme za paljenje istovremeno. Pojaviće se meni i trebate sa dugmetom za (stišavanje -) da izaberete AP Fastboot opciju i dugmetom za (pojačavanje +) da potvrdite.

 1. zatim povežite vaš telefon sa računarom sa USB kablom i upalite RSD Lite koji ste prethodno instalirali na računaru. I u programu RSD Lite ćete videti u listi vaš telefon.

UPOZORENJE: Prilikom obavljanja operacije nemojte da pomerate telefon ili kabal sa kojim je povezan sa računarom kako nebi došlo do prekida konekcije. I neka je vaša baterija napunjena bar 50%. Takođe autor ovog uputstva ne odgovara za eventualno nastalu štetu na uređaju.

 1. Sada u RSD Lite-u kliknite na dugme […] ili tri tačke i izaberite skinuti softver za Razr koji sam objasnio pod 1. Zatim kliknite ekstraktuj i flešuj.
 2. Sada trebate da sačekajte da se proces završi i upali telefon zatim obavezno uradite Factory reset u podešavanju telefona.

I nakon toga imate fabrički ICS za vaš Razr.

Uputstvo je preneto i napisano na sajtu SveOvde.in.rs

Hvala Milane na uputstvu!

[thankyou]

Tags: 4.0.4ICSinstalacijamotorolanadogradnjaOTARAZRUpdateupgrade

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

11 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Стигао је и Jelly Bean OTA написао сам упутство за инсталацију па ко воли нек изволи 🙂 http://t.co/AWKC1qH9HT

 • vidim lepo vi ovo cepate….
  svaka cast..
  ima li sta za moju motorolu motolux ili ovo sto ima u njoj i nema dalje…
  hvala

 • Hvala Milane, imao sam sasvim neki drugi problem sa telefonom, nije hteo da se upali. Sad sam uspeo preko Fastboot moda da ga uključim, ali mi i dalje nije jasno zašto mi je odjedanput bacio mosu d je crkao. Sve što sam uradio jeste da sam hteo da ga povežem sa računarom.

  U svakom slučaju hvala…

 • Uradio sam sve što je gore navedeno i na RSD Lite mi je izbacio Finished.
  Međutim, nije uspeo da se uključi.
  Sad ne znam šta da mu radim, neće da se uključi već sat vremena, samo mi tupka ovo veliko M na sred ekrana i na 10 sekundi zavibrira.
  Poludeo sam zbog ovoga

  • U boot loop-u ti je telefon, sto bi znacilo da se ROM nije dobro fleshovao i ne moze da digne sistem. Pokusaj ponovo, ako je izvodljivo. Jesi proverio sa MD5 programom da li je dobro skinut fajl?

   • Jesam, pokušao sam ponovo, čak sam pokušao i sa nekim drugim update-om, ali uvek isto se desi.
    Odneo sam telefon u servis, pa ćemo videti šta će biti.
    Provereno je sve i potvrđeno sa MD5.
    Ja sam već imao azijsku verziju, ali sam hteo prebaciti na evropsku, jer mi je počeo bugovati, tj. nisu mi SMS poruke stizale po nekoliko sati, pa odjednom stigne 10-15 istovremeno. Konsultacijom mi je neki čovek rekao da može biti do toga što je azijska verzija i da probam da flešujem na evropsku, pa bih time verovatno uklonio taj bug.
    Šta je tuje, sad čekam servis, da vidim šta će biti s telefonom, valjda ga nisam pokvario 🙂

 • Nema na čemu 🙂 uvek. Evo i screenshot http://goo.gl/6xGCW

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *