LG G3 Downgrade na KitKat

Objavio u 12/12/2014 u 23:00

Kako sam se konačno odlučio da rutujem moj LG G3, a prethodno sam flešovao Lollipop koji još uvek nije moguće rutovati, evo uputstva za downgrade na KitKat, a nakon toga će ići uputstvo i kako rutovati i flešovati Custom Recovery.

Pa da počnemo …

Zapravo je downgrade veoma jednostavan. Potrebno je da instalirate drajvere za LG G3 i FlashTool 2014, što ste verovatno već uradili ukoliko ste flešovali Lollipop. U svakom slučaju, evo opet linkova:

LG G3 Windows drajver

LG Flash Tool 2014

Nakon toga, idite na lg-firmware-rom.com i u input polje unesti vaš IMEI broj koji možete dobiti kucanjem *#06# u Dialer-u na telefonu. Dobićete link za skidanje poslednje verzije Androida za vaš uređaj. Skinite taj kdz fajl i iskopirajte u otpakovani folder Flash Tool-a.

Nakon toga pokrenite LG Flash Tool 2014 i kliknite na browse ikonu i dodajte preuzeti KDZ fajl. Telefon treba da bude spojen na računar preko USB-a i FT treba da vam izgleda ovako:

LG Flash Tool 2014

Zatim kliknite na CSE Flash dugme. Normal Flash dugme flešuje KDZ bez gubljenja podataka, ali za downgrade je neophodno da radite CSE Flash koji briše sve podatke sa telefona (resetuje sve na fabričko podešavanje – zato obavezno backup).

Nakon toga kliknete START dugme i pojaviće vam se prozor sličan ovom:

FT 2014

Za zemlju ostavite Republiku Koreju a jezik stavite na Engleski i kliknite OK.

Nakon toga će se pojaviti ovakav prozor:

Flashing LG G3

gde će započeti flešovanje. Telefon će se restartovati više puta i nemojte da ga skidate nipošto sa USB kabla niti da zatvarate bilo koji od ovih prozora. Sačekajte da se sve završi i kada se telefon upali sa ekranom za podešavanje jezika itd. tada ćete znati da je KitKat flešovan i da je sve prošlo u najboljem redu.

To je to … uskoro uputstvo za root i ostale radosti 😀

Tags: downgradeKitKatLG G3lollipop

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

46 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *