Kako ukloniti Auto Backup folder iz galerije?

Objavio u 11/12/2013 u 19:28

Mnogi od vas koriste Facebook, tu tako bagovitu, nestabilnu i nepouzdanu društvenu mrežu kao i njihovu još goru aplikaciju koja ne radi ništa bolje od mobilne verzije sajta koji se užasno sporo učitava čak i na 100 megabita konekcijama i sa čeitri jezgra u telefonu i dva giga RAMa. Al “čula žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu”.

Elem, kao odgovor na ovaj horor koji većina vas svakodnevno doživljava, Google je dao alternativu, koja je postala i više nego alternativa. Zapravo Google je svetu predstavio Google+ još pre par godina i ova društvena mreža stalno raste. A aplikacija za istu je jedna od najboljih aplikacija na Android platformi.

Jedna od opcija koje Google+ nudi je da automatski sinhronizujete vaše fotografije na Google+ servere. Pored toga što vam se fotografije sinhronizuju na sigurno mesto, Google vam nudi veoma kul tzv. #AutoAwesome animirane gifove i obrađene fotografije koje znaju da budu jako kul. Pogledajte link koji sam ostavio i sve će vam biti jasno. Sinhronizaciju ste sami uključili prilikom starta Google+ aplikacije, gde ste verovatno kliktali next, next, next, ne čitajući šta vas pita.

I pored toga, mnogi kasnije ne žele da sinhronizuju svoje fotografije, a i kad isključe opciju sinhronizacije, u Gallery aplikaciji im ostane AutoBackup folder. Iz tog razloga ću napisati uputstvo koje uklanja ovaj folder.

Uklanjanje sinhronizacije i prikazivanje Google+ AutoBackup foldera

  1. Otvorite Google+ aplikaciju, zatim izaberite menu > settings > AutoBackup i videćete odmah u vrhu prekidač, isključite ga.

Isključivanje Auto Backup opcije

  1. Otvorite settings (podešavanja) na vašem Android uređaju gde imate AutoBackup folder.
  2. Zatim izaberite iz Accounts opcije Google

Google Account

  1. Zatim izaberite nalog sa kojeg želite da uklonite sinhronizaciju

Google Plus Photos

  1. U listi stvari za sinhronizaciju isključite opcije Google Photos, Google+ i Google+ Photos
  2. Zatim otvorite system settings > apps > all tab i tu izaberite Gallery aplikaciju

Gallery App

  1. Izaberite Clear Data opciju i ponovo uđite u Galeriju, trebaće joj neko vreme da prikaže sve fotografije u zavisnosti od toga koliko imate fotografija, ali kada se pojave, nećete više imati AutoBackup folder, tj. ni jedan folder sa Google+ i Picasa galerije

Brisanje fotografija iz Google+ galerije

Delete

Ukoliko ste paranoični i skloni teorijama zavere i želite da u potpunosti uklonite sve fotografije sa Google servera (iako niko sem vas ne može da ih vidi), otvorite ovaj link: plus.google.com/photos/yourphotos

Selektujte sve fotografije koje želite da obrišete. Pojaviće vam se plavi meni u kom će biti opcija “Delete”. Kliknite na delete i sve fotografije će nestati.

Brisanje Google+ naloga

Ukoliko vam ni to nije dovoljno, za razliku od Facebook naloga, Google+ nalog možete vrlo lako obrisati. Posetite google.com/settings/plus i skrolujte skroz na kraj stranice, videćete opciju za brisanje svog Google+ naloga.

Delete Google Plus

To je to, verovatno će vas pitati jel ste sigurni da želite, potvrdite, i nećete više imati Google+ nalog.

Zaključak

Eto rešili ste problem, mada vam mogu reći da ne znate šta propuštate 😀

Tags: galerijagoogleGoogle Plus
eboye

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1136

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

19 komentara, pridruži se diskusiji!
  • eboye

    jel autoawesome funkcija zavisna od verzije androida ili g+, nasao sam na par mesta da pise android 4.3+.
    kad udjem u ”automatski super” 🙂 pise nije pronadjen ni jedan video… :/
    How to…!?

    • eboye

      To je do Google+ aplikacije. #AutoAwesome se izvrši na njihovim serverima, ne na telefonu. Video je meni tek od nedavno krenuo da pravi, ali možeš i sam kreirati 🙂

  • eboye

    hmmm, probao sam da pogledam neke tutorial-e, ali nemam ikonicu create movie, a ispod u komentarima sam nasao ovo:
    ”Auto Awesome movies are currently only available for some devices running Android 4.3 and up, including the Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, and HTC One”

  • eboye

    meni nije uspelo ovo? ne mogu nikako da obrišem album AutoBackup iz galerije :/

  • eboye

    ja imam veliki problem , uporno mi nestaje jedna ista share-ovana slika na google+
    ne daje mi nikakvo obavestenje zasto …kada udjem u galeriju uvek pored nje pise -not shared i svaki put kad je ponovo share-ujem nestane …

    Da li neko zna u cemu je problem ? to mi se desava sve vreme sa istom slikom ……..

    hvala

  • eboye

    pozz, nisam uspjela po ovome sto ste napisali jer mi nema pola toga na mobu, nakraju sam preko laptopa usla na google+, sve slike izbrisala i makla iz otpada, nsm znala sta dalje pa sam napravila ovo zadnje u vasem postu, izbrisala google+….. jel to znaci da je to zauvijek izbrisano, kao i slike na njemu? ostao je album na mobu, njega nikako ne mogu izbrisati… imate ideju kako i s moba izbrisati?! inace imam samsung galaxy fame.
    hvala puno,
    lp

  • eboye

    Hvala care. Puno si pomogao

  • eboye

    Svaka čast! Puno se zahvaljujem. Stvarno ste mi pomogli! 🙂 Tehnologija zahtjeva neprekidno usavršavanje. Puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

  • eboye

    Imam problem-pitanje. Memorisao sam neki tel.broj na samasung s4 i verovatno je posle radio sinhronizaciju . Stojoji mi pored imena u kontaktu da je povezan sa samsung nalogom. Sada kada obrisem kontakt iz imenika posle nove sinhronizacije opet se vrati. Znam ako iskljucim sinhronizaciju nece se vratiti ali me interesuje gde je sacuvan taj moj imenik na samsung nalogu i dali se tamo mogu brisari odredjeni kontakti da mi se nebi vracali prilikom nove sinhronizacije. Unapred zahvalan na pomoci.

  • eboye

    Kako zauvek izbrisati Auto Backup folder? Ja svaki korak uradim, izbrise mi se folder ali mi se ponovo vrati. Kako da ga zauvek izbrisem da mi se ne vraca vise? Hvala

  • eboye

    ljudi sve sam uradio ovako, kad preko kompa udjem u gugl plus slike, tih slika zaista nema, ispraznio sam i otpad, ali kad udjem u galeriju, autobackup folder je i dalje tu???? aaaaaa

  • eboye

    Molim vas ako moze neko da mi objasni kako da obrisem slike u samsungu galaxi s5. Sve slike imam i mogu da se brisu, medjutim 4,5 slika stoje i nikako ne mogu da se obrisu. Ne postoji opcija i ni mogucnost za te slike da se obrisu. Nesto sam uradio ne znam sta, slikao sam neko brojilo i ko zna sta sam i gde poradio. Slike u donjem levom cosku imaju imaju oznaku u krugu boje kao od google hrome ili Picasa u krug, da li je to nesto vezano za google+ ?? Unapred hvala.

  • eboye
    antonio vidaković 01/05/2015 u 10:08 PM

    problem-pitanje
    kako da deinstaliram KNOX sa uređaja, (samsung galaksi s4)????
    hvala

    • eboye

      Regularnim putem nikako, jer je knox sistemska aplikacija i ima desetak fajlova…. Telefon mora biti rutovan da bi mogao da izbrises sve te fajlove.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share