Kako promeniti boot animaciju

Kao sto svi znamo, lepota Android operativnog sistema, pored svoje neverovatne funkcionalnosti, jeste i mogućnost kustomizacije, odnosno izmene najsitnijih detalja srcu Androida! Za razliku od nekih drugih operativnih sistema za mobilne telefone, Guglov Android je poprilično (ako kažem potpuno najokoreliji Android-geekovi će poželeti da me spale na usijanom silent kuleru svog klokovanog quadcore procesora) otvoren što fabrički, što od strane ludaka sa XDA Developers foruma, što znači da ga je moguće čeprkati do najsitnijeg bita.

Samo jedan od 4194304 detalja koje je moguće izmeniti jeste boot animacija to je ona animacija koja se pojavljuje prilikom učitavanja operativnog sistema u RAM memoriju telefona. Postupak promene boot animacije je veoma lak i identičan promeni Lockscreen Clock fonta o čemu smo već pisali.

Potreban vam je root, Root Explorer i željena animacija u zip fajlu.

Evo uputstva:

1. Ubacite na SD karticu željeni zip fajl koji predstavlja boot animaciju i preimenujte ga u bootanimation.zip (ukoliko ima drugačiji naziv).

2. Otvorite Root Explorer, kliknite na folder sdcard, zatim duži klik na bootanimation.zip i Copy.

3. Vratite se u root folder i klikom na Mount R/W omogućite izmenu sistemskih fajlova.

4. Kliknite na system/media, zatim na Paste. (system/customize/resource na Sense romovima)

Boot animacija je zamenjena, ali još nije sve gotovo.

5. Duži klik na bootanimation.zip, klik na Permissions i postavite ih ovako:

bootanimationPermissions

6. Restartujte telefon, sačekajte da se upali i budite očarani lepotom paljenja svog telefona!


Savet:

Ukoliko ne stavite Permissions na ovaj način telefon će nakon restarta upasti u Boot Loop, tj. restartovaće se neprekidno i moraćete reinstalirati ROM ili uraditi restore sistema.

Uplašenim dečacima/devojčicama koje plaču preporučujem bekap celog sistema pre postupka zamene.

Treba imati na umu da boot animacije sa višim rezolucijama se neće prikazivati na telefonima sa nižom rezolucijom ekrana, dok će telefoni sa višom rezolucijom uspešno prikazati boot animacije niže rezolucije, ali neće biti preko celog ekrana.

Na internetu ćete naći gomilu boot animacija, tražite one koje su pogodne za rezoluciju vašeg telefona.

Helix boot animacije

A evo i meni omiljene:

Boot animation apple

Android vs. Apple boot animacija

Za one koji su se zapitali kako da naprave svoju boot animaciju za koji dan stiže detaljno uputstvo, zato – stay tuned, vraćamo se odmah posle reklama!

Objavljeno u Uputstva

Coby

Goran
Svoboda
Objavio tekstova:
Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *