Kako preuzeti mape za offline korišćenje u novim Google Maps 8

Objavila u 09/05/2014 u 16:48

Jedna od najvećih briga kada se nalazite u nekom novom gradu jeste da li ćete se snaći i pronaći željenu ulicu ili radnju ili šta god da tražite… 😀 I naravno kako da se najlakše snađete nego da uzmete svoj pametni telefon, otvorite Google mape i eto, problem rešen! Ali šta raditi ako nema pristup internet konekciji – nemate dovoljno kredita za internet saobraćaj ili ne možete pronaći wi-fi u blizini, jer Google mape imaju dosta vrlina ali offline korišćenje nije jedno od njih. Iako u ovoj poslednjoj verziji još uvek nije dostupna offline navigacija “skretanje-po-skretanje”, ono što se promenilo u odnosu na prethodne verzije, osim redizajna interfejsa, jeste to što je sada mnogo lakše sačuvati mape za offline korišćenje, s’ tim da se sada mogu sačuvati veći delovi mape a da pri tome zauzimaju manje memorije u vašem telefonu.

Korak 1. Kliknite na profil dugme u gornjem desnom uglu.

Korak 1

Korak 2. Idite do dna strane i kliknite na  Offline maps.

Korak 2

Korak 3. Zatim vam se nudi opcija da sačuvate trenutnu mapu za offline korišćenje, i ako ste zadovoljni obuhvaćenim područijem, kliknite na SAVE,

Korak 3

Korak 4. Imenujte offline mapu i to je to – spremni ste da za nove avanture! 🙂

Korak-4-5-6

 

Tags: googleGoogle mapeGoogle Maps 8mape bez interentaoffline mape

Autor
Gost na Srbodroidu Gost na Srbodroidu

Objavljenih tekstova: 4

Gostujući članak na srbodroid.com sajtu.

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Glupost.
    Ne vidim u cemu je fora kada se ulica cak ne moze ni pronaci na snimljenoj mapi putem pretrazivaca. Jednostavno nista se nije promenilo jer ovako je funkcionisalo i ranije. Sve postaje besmisleno ako od nekoliko stotina ulica moramo da ih trazimo vizuelno u iole vecem gradu.

    • Mislim da je tu najveći problem što su ulice na ćirilici. Ako pretražuješ na ćirilici, naći će. Google odbija uporno da uradi podršku I ZA srpsku latinicu, a mislim da smo sami krivi pošto nam je po ustavu ćirilica jedino zvanično pismo, a većina na računarima koristi latinicu

      • Potrebno je sacuvati tradiciju. Svaki narod cuva i postuje svoje korene, ali kod nas to nije slucaj, zato ce Srbija i nestati kroz 40-50 godina.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *