Kako prebaciti sve čet podatke WhatsApp aplikacije na novi telefon

Objavio u 31/05/2013 u 8:41

whatsapp

WhatsApp aplikaciju, zbog njenog načina funkcionisanja, nije moguće koristiti na više telefona. Kada kažem načina funkcionisanja mislim na to da se vezuje za broj telefona. Tako da nije moguće imati isti nalog instaliran na dva uređaja, jer ta dva uređaja ne mogu imati isti broj. Ali postoji rešenje.

Mnogi ne žele da izgube sve svoje čet sesije prilikom prelaska na novi uređaj. U WhatsApp aplikaciji postoji opcija za to, a evo korak po korak uputstva kako da to i izvedete:

Napravite backup vaše istorije na starom telefonu tako što ćete otvoriti podešavanja WhatsApp aplikacije, po Chat Settings imaćete opciju “backup chat history“.

    • Spojite telefon na računar preko USB kabla i uđite u folder  WhatsApp/Databases gde ćete moći da vidite sve svoje sačuvane podatke sa datumom u imenu. Kopirajte ih negde na sigurno mesto na vašem računaru.
    • Instalirajte WhatsApp aplikaciju na vašem novom uređaju. Nemojte pokretati aplikaciju!
    • Spojite novi uređaj na računar preko USB kabla. Otvorite folder WhatsApp/Databases, ako ne postoji, kreirajte ga i u njega kopirajte fajl/fajlove koje ste prethodno sačuvali.

Sada pokrenite WhatsApp aplikaciju na novom telefonu, potvrdite telefonski broj. Prilikom ulaska u aplikaciju WhatsApp će vas obavestiti da postoji backup. Pritisnite “Restore” i to je to ;)Nakon nekoliko sekundi, sve poruke će biti tu.

Naravno, ukoliko imate root, uvek je moguće koristiti Titanium Backup ili MyBackup Root … ali kod novih telefona nekada ne želite odmah da rutujete 😀

[thankyou]

Tags: backupnovi telefonporukeprebacivanjeRestoreWhatsapp

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

9 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *