Kako napraviti Android Live Wallpaper

Objavio u 30/08/2010 u 4:38

Android Hypercube Live Wallpaper

Lično nisam ljubitelj Live pozadina, imam neki osećaj da pozadine koje su animirane i procesi koji su stalno aktivni na telefonu troše bespotrebno bateriju. Ali moram priznati da ima dobrih pozadina. Jedan developer sa XDA Foruma sa nadimkom Daneshm90 je razvio aplikaciju koja na veoma lak način pravi “žive pozadine”.

Dakle alatka se zove Custom Creator i trenutno aktuelna verzija je 2.6

Ovaj program je pisan za Windows OS, i omogućava veoma lako pravljenje Live pozadina od gomile slika. Moguće je staviti čak 100 slika. Svako može da napravi svoju kolekciju pozadina i bez jedne linije koda.

Potrebno je skinuti aplikaciju sa ovog linka, otpakovati zip fajl, zatim pokrenuti Run.bat i slediti uputstva. To je to, dobijete gotov apk fajl koji možete instalirati na svoj voljeni telefon i imaćete vašu ličnu Live pozadinu.

Potrebno je imati Javu sa “enviromental path” (proveriti tako što ćete otići na start > run > ukucati cmd > pritisnete enter > ukucate “java -jar” -bez navodnika i sa razmakom između java i -jar. Pritiskom na enter, ukoliko vam se pojavi poruka “command not found” potrebno je da odete na sajt java.com i skinete instalaciju, u suprotnom, možete nastaviti.

Mogućnosti aplikacije su sledeće:

 • Pravljenje lične Live pozadine bez kodiranja
 • Promena imena aplikacije i ikone koja je predstavlja
 • Mogućnost nameštanja ponavljanja pozadina (slajdova)
 • Menjanje opisa aplikacije
 • Moguće je ubaciti do 100 slika

Napomena: Slike je potrebno imenovati konvencijom n01.png, n02.png itd.

Ako volite Live pozadine, i ako imate gomilu pozadina, a ne možete da se odlučite koju da stavite, evo rešenja … skinite program i napravite svoje pozadine.

[thankyou]

Tags: AndroidLivePozadineprogramWallpaper

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Zavisno od wallpaper-a, ako skidaju sadržaj sa interneta koji prikazuju onda da, inače ukoliko je klasičan live wallpaper koji recimo prikazuje sliku/e ili neku animaciju, onda ne.

  • Hvala na odgovoru, u zadnje vrijeme mi potroši 2MB prometa dnevno bez da sam pokrenuo neku aplikaciju koja traži mrežni pristup (osim preko Wi-Fi)doduše uključen mi je 3G, al opet ne znam na čemu troši toliki promet pa sam mislio da nije do live wallpapera, stavio sam onaj klasični googleov Nexus

   • Probaj aplikaciju Juice Defender i ukljuci u njoj opciju za pracenje aplikacija. JD cete obavestiti kad neka aplikacija proba da se nakaci na net ukoliko u aplikaciji nije predhodno podeseno da li sme ili ne.

    A svakako pogledaj accounts and sync u settings, moguce da ti facebook, twitter, gmail, weather vuku dosta protoka za sinhronizaciju. Ja sam npr za FB i TW namestio da mi sinhronizuju jednom dnevno, jer ako zelim da vidim sta se desava na tim servisima, ucicu u app kada ce se osveziti podaci. Ovako bi mi svakih 15min – sat vremena skidao nove podatke.

 • imam jedno pitanje vezano za live wallpapere, zanima me troše li oni internetki promet? ili se vrte nevezano za mrežu.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *