Kako isključiti PIN ili lozinku na Android telefonu?

Objavila u 23/03/2018 u 22:46

Na nekim modelima Android telefona se dešava da ne možete isključiti lock screen iliti zaključavanje ekrana nakon što ste podesili da koristite PIN ili lozinku. Ovo se dešava na nekim Sony i Samsung modelima telefona. Naime kada kupite telefon i prvi put podesite da želite pri svakoj upotrebi da ukucavate PIN ili lozinku, nakon toga nemate omogućenu opciju da ovo isključite.

Podešavanja za uključivanje lock screen-a se nalaze pod Settings/Security ili na srpskom Podešavanja/Bezbednost.

Podesavanja

Kada otvorite ovu opciju potrebno je ukucati trenutno podešeni PIN ili lozinku. Nakon toga imate mogućnost da birate na koji način ćete otključavati telefon. Na prvom mestu je None odnosno Ništa. Druga opcija je obično Slide odnosno Prevući, pa slede Pattern-Obrazac, PIN code – PIN kod, Password – Lozinka. Na nekim modelima telefona je opcija None-Ništa zasivljena i onemogućena. Piše ispod nje da je tu opciju onemogućio administrator.

Da bi rešili ovaj problem potrebno je da pod Security-Bezbednost u naprednim opcijama pronađete opciju Clear credentials ili na srpskom Brisanje akreditiva. I kada kliknete, dobićete upozorenje o brisanju, treba kliknuti OK.

Nakon brisanja, imaćete None-Ništa opciju vidljivu i moći ćete da je selektujete i podesite.

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 876

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share