Kako instalirati update 2.29.405.5 na rutovan HTC Desire?

Objavila u 16/01/2011 u 19:40

Ako ste rutovali telefon (u mom slučaju HTC Desire Froyo 2.2), verovatno ste primetili da niste mogli da update-jete telefon sa OTA update-om koji vam je stigao. Da bi ste uspeli da apdejtuje telefon potrebno je da primenite rutovanu verziju update-a.

1. Posetite ovu stranicu i sa nje je potrebno da skinete zip fajlove rutovanog update-a 2.29.405.5 i Radio koji se nalaze u 1. postu teme. Ovde mislim na linkove sa nazivima Download 2.29.405.5 ROM (the name on the download is mislabelled.) i Download radio

download

Ukoliko niste primenili prethodni update 2.29.405.2, niste obavezni da ga primenite. Dovoljno je odmah flešovati update 2.29.405.5 a zatim flešovati i radio. Pre nego što pristupite ovoj radnji proverite u vašem telefonu na Settings->About Phone->Sofware Information koju verziju imate instaliranu i koju verziju radio-a imate.  Kopirajte skinuta dva zip fajla u koreni folder kartice, možete ih i preimenovati da bi skratili i uprostili nazive.

2. Pre nego što flešujete bilo koji update ili ROM, obavezno napravite backup vaših podataka. U slučaju da update ne prođe kako treba iz različitih razloga, backup je taj koji uvek sve može vratiti na prethodno stanje bez gubitaka.

Kolega eboye je već napisao detaljno objašnjenje šta treba raditi pre i posle instaliranja custom ROM-a. U slučaju flešovanja update-a treba se na isti način zaštiti i BACKUP-ovati sve podatke. Ja sam konkretno koristila aplikacije Sprite backup i My Backup Root za čuvanje podataka kao što su SMS-ovi, logovi poziva, MMS-ovi, bookmark-e, kontakata i sistemskih podešavanja. Možete koristiti i druge aplikacije kao što je Titanium backup, Backup for root user, My Backup Root… Bekapujte podatke sa više programa da se obezbedite u slučaju da vraćanje nekog bekapa ne bude uspešno iz nekog razloga.

3. Posle ovog sačuvajte sve podatke sa SD kartice na računaru da se i na ovaj način obezbedite.

4. Ako je vaš telefon kupljen u nekoj mreži (pogotovo ako je u pitanju inostrana poznata mreža) onda je potrebno pre primene bilo kakvog flešovanja da napravite Gold Card (Zlatnu karticu). Dva načina kompletnog postupka pravljenja GoldCard-a  možete videti u našem tekstu Gold Card. Gold Card je specijalna SD kartica koja kada je stavite u vaš uređaj dozvoljava flešovanje bilo kog ROM-a, odnosno dozvoljava flešovanje sa različitim CID-om. Tako na primer ako je vaš telefon brendovan na T-Mobile mreži, zlatna kartica će dozvoliti flešovanje generičkog ROM-a.

Ja sam HTC Desire kupila u Telenoru i nisam pravila Gold Card ali to ne znači da je tako sa svakim modelom i primerkom iz Telenora.

5. Nakon toga potrebno je da uradite NAND backup koji radite iz Recovery mod-a. Ja sam konkretno koristila ovaj način za rutovanje telefona i sa njim sam instalirala Clockworkmod Recovery iz kojeg sam uradila NAND backup. NAND backup je OBAVEZAN backup koji vam čuva kompletni trenutni operativni sistem sa svim podešavanjima. NAND backup je vaše osiguranje da se možete vratiti na trenutnu verziju operativnog sistema ukoliko dođe do bilo kakvih problema kada flešujete update.

Uđite u ClockworkMod Recovery (Držite Power dugme + dugme za stišavanje vol- ) pa zatim odaberite opciju Recovery i pritisnite Power dugme za potvrdu.

U ClockworkMod Recovery odaberite opciju backup and restore i onda odaberite backup i potvrdite radnju. ( Kretanje u Recovery-u se radi stiskanjem vol+ i vol-, potvrđuje se stiskanjem Power dugmeta. Može se i sa kontrolnom kuglicom kretati po meniju i potvrđivati odabir opcija. )

Na ovaj način ste bekapovali vaš trenutni ROM.

6. Sada odaberite opciju Install zip from SD card, a zatim i choose zip from SD card

Prvo odaberite zip fajl za update ROM-a i primenite ga.

Potom odaberite zip za Radio i primenite ga.

Upravo ste update-ovali telefon, možete se vratiti u sistem (reboot system now)

Kada odete na System Information u Setting videćete da vam je system update-van na ovu poslednju verziju.

Isti princip se može primeniti i na bilo koji drugi rutovan telefon, jedina razlika je u fajlovima koje treba skinuti za update dok je princip isti.

Napomena: Može se desiti da iz Recovery moda neće da vam se flešuje update pa treba da isključite signature verification. Ovu opciju ćete pronaći kada odete na install zip from sd card opciju, pa odaberete toggle signature verification.

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: 2.29.405.5FlešovanjeradiorootrutovanjeUpdate

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *