Kako instalirati aplikaciju sa SD kartice

Objavio u 17/12/2010 u 11:36

Dosta često me ljudi pitaju kako se instaliraju aplikacije sa SD kartica, pa sam odlučio da napišem ovo uputstvo.

Dakle, Android sam po sebi uglavnom ne dolazi sa nekom vrstom file managera, bar ja nisam imao prilike da vidim da je neki od proizvođača uključio neki file manager. Custom ROMovi uglavnom dolaze sa nekim file managerom, što je po meni potpuno normalno i potrebno svakom telefonu. Ali, ako hoćete da instalirate neku aplikaciju koja se ne nalazi na marketu, već ste je skinuli sa nekog foruma ili github-a, morate predhodno instalirati neki file manager. Najbolje je da u marketu ukucate “file manager” i izaći će vam dosta aplikacija koje imaju ovu funkciju. Izdvojio bih nekoliko koje sam probao, i koji su pouzdani:

Solid Explorer Classic
Solid Explorer Classic
Developer: NeatBytes
Price: Free
ES File Explorer File Manager
ES File Explorer File Manager
Developer: ES Global
Price: Free+
ASTRO File Manager & Cleaner
ASTRO File Manager & Cleaner

Zatim je potrebno da u settings>application settings otkačite opciju ‘uknown sources’, jer aplikacije koje ne dolaze sa marketa nisu uvek pouzdane i vi odgovarate za štetu koju vam one mogu naneti.

Nakon toga, iskopirajte apk fajl instalacije željene aplikacije na SD karticu. Ovo možete uraditi tako što ćete preko USB kabla spojiti telefon na kompjuter, ili iz file managera preko WiFi mreže pristupiti vašem računaru.

Jednim klikom na apk fajl u file manager-u se pokreće instalacija, a zatim sve ide kako ste i do sad radili.

Napomena: instalacijom aplikacije na ovaj način verovatno nećete imati aplikaciju u marketu, tako da i budući update ćete morati raditi na isti ovaj način.

[thankyou]

Tags: aplikacijafile managerinstalacijasdSD kartica

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

7 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *