Kako instalirati Android L Developers Preview na Nexus 5?

Objavio u 27/06/2014 u 4:39

Na Google I/O 2014, Google je obećao da će Nexus 5 i Nexus 7 2013 dobiti Android L developer preview verziju u obliku factory slika. A kao i obično, Google je održao obećanje. Android L donosi pregršt novina, kako po pitanju interfejsa, tako i po pitanju novih API-a koje developeri mogu da koriste. U glavnom, ovo je najveći pomak u poslednje 3 godine.

Ako imate Nexus 5 ili Nexus 7 2013, možete već instalirati Android L. Napisaću ispod i uputstvo, ali moram prethodno da vas upozorim da postoji mogućnost da nešto ne radi, da gubite SVE podatke sa telefona/tableta u ovom procesu, jer ipak je ovo samo Developers Preview.

Instalirajte ADB i Fastboot na vašem računaru:

 1. Ako imate Linux Ubuntu
 2. Ako imate Windows

Zatim skinite:

 1. Nexus 5 Android L Factory Image LPV79
 2. Nexus 7 2013 Android L Factory Image LPV79

Uputstvo

 1. Otpakujte Factory slike koje ste preuzeli u folder. npr. c:\androidl\ ili \home\android\ ako ste na linuxu. Dobićete dva fajla flash-all sa različitim ekstenzijama i bootloader sliku.
 2. Restartujte Nexus 5 u fastboot mode:
  1. Ugasite telefon
  2. Pritisnite i držite “Volume UP + Volume Down + Power” dugmad u isto vreme dok ne vidite bootloader ekran (aka Fastboot mode)
 3. Spojite vaš Nexus 5 ili Nexus 7 2013 na komp i uverite se da se uređaj prikazuje u device manager-u. Takođe možete proveriti na Linuxu kucanjem fastboot devices, gde ako dobijete nilo kakav ID, znači da je telefon uspešno spojen.
 4. Sada kliknite na flash-all.bat ako ste na Windowsu ili flash-all.sh ako ste na Linuxu i flešovanje će da počne.
 5. Kada se flešovanje završi, restartujte telefon.

Prvo podizanje traje dosta dugo jer uređaj generiše keš prvi put kad se update-uje, pogotovo što je sada ART primarni runtime.

Uživajte 🙂

Tags: Android LDeveloper Previewkako instaliratiNexus 5Nexus 7 2013

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *