Kako filtrirati email-ove od spama

Objavio u 09/02/2011 u 15:39

gmail android

Ako dobijate gomilu email-ova što uzrokuje da telefon stalno pokušava da vas opomene kako imate novu poštu, možete probati ovaj trik.

Ja sam korisnik Gmail-a još od 2004. godine kada je bio u beta fazi, i pozivnicu je bilo jako teško dobiti. A verovatno sam zaslužan za konvertovanje gomile ljudi oko sebe sa Yahoo, Hotmail i klasičnih mailova. Danas stvarno ne bih mogao da zamislim komunikaciju na internetu bez Gmaila.

Ako ste kao ja, verovatno imate nekoliko Gmail naloga:

  • Glavni nalog za prijatelje i familiju
  • Drugi glavni za poslovne svrhe
  • Alternativni nalog za forume, onlajn servise, newsletter-e itd.

Ovo stvarno može da pomogne u filtraciji onoga što je bitno, a šta nije. Mada opet, u toku korišćenja Gmail-a sam naučio nekoliko trikova koji su pomogli da ga zavolim još više.

Savet: Da li ste znali da ako dodate “+nešto” na vašu email adresu možete napraviti dodatni nalog na primarnu? Na primer, ako je vaš email [email protected] možete dodati +nešto na njega ([email protected]) i funkcionisaće kao dodatni nalog.

Zašto je ovo bitno? Ako treba negde da ostavite vašu email adresu, a znate da ćete kasnije verovatno biti bombardovani raznim promocijama, ponudama i reklamama. Hoćete samo da inicijalno iskoristite registraciju ili šta već, a da potom potpuno zaboravite na njih. Jednostavno napravite novu adresu ([email protected]) kada naručujete i sva pošta će i dalje stizati na vašu primarnu adresu ([email protected]). Sada napravite filter da preskoči INBOX i da stavi svaki email koji je upućen na [email protected] u folder koji nazovete PROČITATI (ili kakogod).

zbogom spamuKada je ovo podešeno, mail-ovi od njih vam nikada više neće stizati u inbox, i tako vas neće uznemiravati na telefonu. Neki od vas će se zapitati zašto samo ne napravite filter sa adresom sa koje je poslat email? Pa zato što oni u većini slučajeva prodaju vašu adresu nekom drugom ko vas bombarduje, ili kao npr facebook ili twitter, šalju stalno sa drugih adresa, pa je tako mnogo teže locirati ih.

Postoji gomila načina na koji možete iskoristiti ovu funkcionalnost. Ja sam u mom gmail nalogu napravio pregršt filtera koji mi pomažu da primim samo ono što želim u svoj inbox. Pa tako dobijem 5-10 email-ova koje stvarno želim da pročitam, a ostalo se nalazi u sidebar-u. 🙂

Za više informacija o ovoj funkcionalnosti možete pogledati Gmail Help u odeljcima Using an address alias i Using filters.

[thankyou]

Tags: emailfiltergmailhelpsavettrikovi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *